Wim is weg

Rogier Boon | Gouden Boekjes | 2014 | Harde kaft | Nederlands
Niet op voorraad
Leverbaar
€ 8,99

Beschrijving

Wim is jarig. Hij is heel vroeg opgestaan en stilletjes naar beneden gegaan...
Voor zijn verjaardag krijgt Wim een rode fiets. Eerst eten en dan gaat hij op pad, naar Spanje. Hij neemt proviand mee voor onderweg, want Spanje is ver weg. Maar zijn ouders zijn ongerust. Wim is weg! Ze bellen de politie en er wordt met man en macht naar hem gezocht. Zouden ze hem vinden?

Rogier Boon schreef en tekende dit beroemde Gouden Boekje in 1959 als eindexamenwerk voor de Amsterdamse Kunstnijverheidsschool, de latere Gerrit Rietveld Academie.

'Het zou mij, en met mij talloze anderen, een lief ding waard zijn als dit monument voor de avontuurlijke kinderfantasie, deze ode aan de ondernemende nieuwsgierigheid, dit even vrolijke als diepzinnige verhaal over de omzwervingen van een jonge held nog eens zou kunnen worden uitgegeven. Uit de grond van mijn hart zeg ik u dat het een van de zeer weinige kinderboeken is die ik werkelijk voor mijn plezier ook voor de duizendste keer aan mijn kinderen heb voorgelezen.' - Maarten Asscher over Wim is weg in een toespraak ter gelegenheid van het 65-jarige bestaan van The Little Golden Books
Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) Rogier Boon
Uitgeverij Rubinstein Publishing BV
Bindwijze / format Harde kaft
Verschenen op 30-07-2014
ISBN / EAN 9789047617129
Taal Nederlands
Gewicht 154 g
Hoogte 194 mm
Breedte 170 mm
Dikte 8 mm