Woordwaarde: Tijs van Bragt & Raymond van de Ven

Op de vijfde editie van de spoken word-avond Woordwaarde zijn dichters Tijs van Bragt en de nieuwe stadsdichter Raymond van de Ven onze gasten. Presentator Jos Rouw interviewt Tijs van Bragt over zijn nieuwe dichtbundel Bonterik Sterrenzager, die op deze avond wordt gepresenteerd. 

Tijs van Bragt

Tijs van Bragt (1985) publiceerde in literaire tijdschriften en bloemlezingen. In 2012 verscheen de bundel Alles is in mij. Hij ontving in oktober 2017 de Blinckaertprijs, een tweejaarlijkse prijs voor iemand die zich inzet voor de Nederlandse taal en cultuur.   Tijs van Bragt is een buitenbeentje in de Nederlandstalige poëzie – zijn buitengemeen fragiele gedichten wijken af van het gangbare en vallen op door hun sensitieve inslag. Bonterik Sterrenzager is van Bragt zijn eerste officiële bundel, een hoogstpersoonlijk document van zijn leven en strijd op dit aardse toneel.

Raymond van de Ven

Raymond van de Ven (1975) schrijft gedichten sinds hij het zich kan herinneren, maar dat kan ook aan zijn geheugen liggen. Sinds ongeveer zijn tiende woont hij in Middelburg waar hij zo nu en dan een gedicht schrijft. Hij schrijft over alledaagse zaken zoals de afwas, de liefde of de NS-dienstregeling. Hij schrijft graag heldere en humoristische gedichten maar of hem dat lukt laat hij graag ter beoordeling aan zijn publiek. Hij hoopt u dan ook te zien op 6 februari in de Drukkerij waar hij enkele van zijn gedichten op u af zal vuren. O ja, sinds 2020 is hij stadsdichter van Middelburg dus de kans is groot dat u dit jaar meer van hem gaat horen. Of u dat wil of dat u liever hete bijenwas in uw oren giet en die laat stollen (dixit Raymond van de Ven) kunt u voor u zelf bepalen, als gezegd 6 februari in de Drukkerij. 

(foto Raymond: www.wijzijndestad.com / Foto Tijs: Iris Cornelis)

Informatie

Datum donderdag 06 februari 2020
Tijd 19:30 - 21:00
Locatie Muziekafdeling
Prijs Vrije inloop
Hero Raymond Tijs