Nieuwe literaire serie ‘Zeevonken’ in de Oostkerk

De Oostkerk en de Drvkkery organiseren van 22 tot en met 29 september een nieuwe reeks literaire avonden. Onder de naam Zeevonken worden in de Oostkerk avondvullende programma’s georganiseerd, omlijst met muzikale optredens. 

Oostkerk Zeevonken Literair Festival
Adriaan van Dis Delphine Lecompte Oostkerk Drvkkery Middelburg

Woensdag 22 september, 20.00 uur

Adriaan van Dis, Delphine Lecompte & muziek van Bram Mvanbanu (Cycz)
Entree: € 15,-

Journalist en columnist Oscar Garschagen gaat met Adriaan van Dis in gesprek over zijn laatste boek Klifi: woede in de republiek Nederland. Bijzondere gast deze avond is de Vlaamse schrijfster en dichter Delphine Lecompte. Dit voorjaar verscheen haar prozadebuut Beschermvrouwe van de Verschoppelingen, waarin zij de grote en kleine catastrofes in haar leven beschrijft in verhalen vol eigenzinnige figuren. 

Lees meer

Lo van Driel

Vrijdagmiddag 24 september, 16.00 uur

Boekpresentatie Lo van Driel met optreden Patricia Beysens
Entree: gratis op aanmelding

Lo van Driel wordt door Rebekka van Wittene geïnterviewd over zijn nieuwe boek Duitse passanten. De auteur zal voordragen en zangeres Patricia Beysens zingt liederen van Berthold Brecht bij de vleugel.

Wanderlust en Fernweh: reislust en het verlangen naar verre landen. Duitse woorden, want als er één volk graag op pad ging, waren het wel Duitsers. Talloze schrijvers, componisten en kunstenaars trokken naar Engeland, Rusland, Frankrijk en vooral Italië. Ze woonden en werkten in Londen, Moskou, Parijs, Rome, Scheveningen, maar reisden ook onophoudelijk in hun eigen taalgebied van het ene naar het andere vorstendom toen Duitsland nog een lappendeken van staatjes was.

Lees meer

Hero_OekenDouwe

Vrijdag 24 september, 20.00 uur

Oek de Jong & Douwe Eisenga 
Entree: € 15,-

Auteur Oek de Jong en componist/pianist Douwe Eisenga zijn in de Oostkerk te gast voor een avondvullend programma over liefde, literatuur en kijken naar kunst.

Lees meer

Jan Brokken

Woensdag 29 september, 20.00 uur

Jan Brokken & pianist Tobias Borsboom
Entree: € 15,-

Auteur Jan Brokken geeft een muzikale lezing met pianist Tobias Borsboom over zijn laatste boek De tuinen van Buitenzorg. De tuinen van Buitenzorg is een parel van een boek. Jan Brokken leest er passages uit voor. Tobias Borsboom speelt zes deeltjes uit de door de gamelan geïnspireerde Java Suite van Leopold Godowsky en een Javaanse dans van Paul Seelig.

Lees meer

Frénk van der Linden & Josephine Rombouts

Donderdag 30 september, 20.00 uur

Frénk van der Linden & Josephine Rombouts

Op donderdag 30 september sluiten Frénk van der Linden en Josephine Rombouts de literaire serie 'Zeevonken' af in de Oostkerk met een tweegesprek. 

Lees meer

Locatie

Oostkerk
Oostkerkplein 1 
Middelburg

Tickets

Kaarten zijn te koop in de Drvkkery (Markt 51) en via onze online ticketverkoop.