Nieuwe literaire serie ‘Zeevonken’ in de Oostkerk

De Oostkerk en de Drvkkery organiseren in november 2023 een nieuwe reeks literaire avonden. Onder de naam Zeevonken worden in de Oostkerk avondvullende programma’s georganiseerd, omlijst met muzikale optredens. 

Oostkerk Zeevonken Literair Festival

Programma

Frits van Oostrom

Frits van Oostrom over De Reynaert

Donderdag 16 november om 20:00 uur

Op 16 november is Frits van Oostrom te gast voor een gesprek over het twaalfde-eeuwse hoogtepunt van de Nederlandse literatuur: Van den vos Reynaerde. Afgelopen lente nam de geliefde Universiteitshoogleraar afscheid van de Universiteit Utrecht; tezelfdertijd verscheen zijn nieuwste boek, De Reynaert: Leven met een middeleeuws meesterwerk. Alle reden voor een gesprek over de bekoring van een sluwe vos en zijn plaats in de historische literatuur.

Connie Palmen

Een avond met Connie Palmen

Zaterdag 18 november om 20:00 uur

Op zaterdag 18 november komt Connie Palmen een van de belangrijkste Nederlandse schrijvers van deze tijd naar de Oostkerk. Palmen komt hier onder andere vertellen over haar nieuwe boek. Haar hele lezende leven al is Connie Palmen gebiologeerd door vrouwelijk kunstenaarschap. In Voornamelijk vrouwen beschrijft ze hen: vrouwen als Marilyn Monroe, Marguerite Duras, Patricia Highsmith en Jane Bowles, die ieder op hun eigen wijze de grenzen van de heersende moraal en hun sekse overschreden.

Tommy Wieringa

Tommy Wieringa over Nirwana

Zondag 26 november om 15:00 uur

Op 26 november is Tommy Wieringa te gast voor een gesprek met Jan van Damme. Tommy Wieringa, bekend van zijn boek Joe Speedboot, waarmee hij doorbrak, komt in september met een nieuw boek: Nirwana. Nirwana  is een wervelend epos over een familie die generatie na generatie de verovering van de aarde najaagt, ook wanneer blijkt dat het vuur een goede knecht is, maar een slechte meester.

De Reynaert
Leven met een middeleeuws meesterwerk
Frits van Oostrom
Nirwana
Tommy Wieringa
Jij zegt het
Connie Palmen
Joe Speedboot
Tommy Wieringa
De Reynaert
Leven met een middeleeuws meesterwerk
Frits van Oostrom
Nirwana
Tommy Wieringa
Jij zegt het
Connie Palmen
Joe Speedboot
Tommy Wieringa