Zomeravondgesprek met Herman Tjeenk Willink

** Kaarten voor dit interview zijn momenteel uitverkocht. Rond woensdag 19 augustus wordt aan de hand van de weersvoorspelling besloten of er extra stoelen bij kunnen komen. Extra capaciteit houdt namelijk in dat de groep te groot wordt om nog naar binnen te kunnen bij slecht weer. Ontvangt u graag een seintje? Stuur dan een mailtje naar tickets@drukkerijmiddelburg.nl en wij informeren u rond 19 augustus over het besluit. U kunt dan zelf uw ticket kopen in de winkel of via de website.** 

Minister van Staat Herman Tjeenk Willink wordt op vrijdag 21 augustus om 20.00 uur in de tuin van de Kloveniersdoelen geïnterviewd over zijn laatste boek Groter denken, kleiner doen. Hierin schetst Tjeenk Willink een verontrustend tijdsbeeld van onze samenleving in een veranderende wereld. Inwoners van Zeeuws-Vlaanderen krijgen tunnelkorting.

Zelfs een coronacrisis krijgt Nederland niet klein – zo goed gaat het met ons land. De rest van Europa kan economisch een voorbeeld aan ons nemen. De Nederlandse premier heeft Europa de les gelezen: doe als wij. Herman Tjeenk Willink (minister van Staat) gaat daar tegenin. Nederland is uitgehold en verwaarloosd. Juist omdat alles onder het gezichtspunt van financiële prikkels is komen te staan gaat het niet goed met de zorg, het milieu, het onderwijs, musea en theaters, verstrengeling onder- en bovenwereld, groeiende ongelijkheid. En … Zeeland?

De mensen die hun vak goed willen uitvoeren zijn beperk geraakt door bezuinigingen en geldverslindende controle. De burger die daar wat aan wil veranderen staat er in toenemende mate alleen voor. Zijn traditionele partij, kerk, vereniging of club is grotendeels verdampt. Hoe kan je als burgers samen weer partij worden voor een overheid die wel succesvol lijkt, maar die de democratische deelname van burgers heeft verwaarloosd – en dat op korte termijn misschien wel prettig vindt. Binnen een land waar traditionele verbindingen snel verdwijnen is er nog één verbinding over die ons bij elkaar kan houden: de democratische rechtsorde. Dit gemeenschappelijk fundament geeft ruimte aan diversiteit en verantwoordelijkheid van burgers.

Herman Tjeenk Willink (ook wel de onderkoning van Nederland genoemd) doet een krachtig appél hier werk van te maken. Hij gaat hierover in gesprek met Barbara Oomen op vrijdagavond 21 augustus tijden het Zomeravondgesprek in de historische tuin van de Kloveniersdoelen.

Sprekers

Herman Tjeenk Willink, minister van Staat, was voorzitter van de eerste Kamer, vicepresident van de Raad van State, adviseur van de regering en informateur van Nederlandse kabinetten. Interviewer Barbara Oomen is hoogleraar sociologie van de mensenrechten aan Universiteit Utrecht/UCR Middelburg

Zomeravondgesprek Herman Tjeenk Willink | Interview: Barbara Oomen |Muziek: Broeder Dieleman
Vrijdag 21 augustus, 20.00 - 21:30 uur
Locatie: tuin van de Kloveniersdoelen, Achter de Houttuinen 30, Middelburg
Tickets: €7,50 inclusief consumptie (te koop in de Drvkkery en via www.drukkerijmiddelburg.nl)
In verband met de beperkte capaciteit zijn kaarten alleen verkrijgbaar in de voorverkoop

Inwoners van Zeeuws-Vlaanderen hebben recht op tunnelkorting en krijgen in de tuin op vertoon van tunnelticket of tunnelabonnement het aankoopbedrag van de heenreis retour.

Het zomeravondgesprek met Herman Tjeenk Willink wordt coronaproof georganiseerd en heeft een slechtweeralternatief. Het is een samenwerking tussen boekhandel de Drvkkery en de Kloveniersdoelen.

 

Informatie

Datum vrijdag 21 augustus 2020
Tijd 20:00 - 21:30
Locatie Tuin Kloveniersdoelen
Prijs 7,50 (incl. consumptie) | uitverkocht | mogelijk extra capaciteit
  Momenteel uitverkocht | mogelijk extra capaciteit
Kloveniersdoelen Zomeravondgesprek Interview Tuin Middelburg

Bestel dit boek in de webshop

Groter denken, kleiner doen
Herman Tjeenk Willink