Zomerexpositie Kunsthandel De Directiekamer

Kunsthandel De Directiekamer exposeert permanent Zeeuwse schilderijen van o.a. Hermanus Berserik, Alfons van Dijck, Maurice Góth, Johan ten Klooster, Dirk Koets, Jan Frederik Schütz, Willem Johannes Schütz, W.F.A.I Vaarzon Morel e.a.

Dit voorjaar aandacht voor het werk van de Veerse kunstenaars

Alfons van Dijck (1894-1979), Haven van Veere (nieuw in de collectie)

Olieverf op doek, afm. 61 x 51 cm, gesigneerd links onder ‘Van Dijck’ | Prijs: euro 1900

Alfons van Dijck werd in 1894 geboren in Antwerpen. Hij volgde de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen, eerst de tekenklas en daarna de schilderlessen o.l.v. Isidoor Opsomer. Tijdens de Eerste Wereldoorlog vertrok hij naar Nederland. Via Den Haag, Amsterdam en Edam vestigde hij zich in 1919 in Veere waar hij bleef wonen. Hij was schilder, tekenaar, aquarellist en houtgraveur. De kunstenaar signeerde zijn werk meestal ‘A.J. van Dijck’
Zijn onderwerpen zijn landschappen, stadsgezichten, stillevens maar vooral het stadje Veere: de vissers, de inwoners en de bedrijvigheid in de haven.

Zijn werk is onder andere ook terug te vinden in het boek van Joost Bakker, 'Veere, daar moest je geweest zijn'. Dit boek is verkrijgbaar bij de Drukkerij. Het schilderij is niet afgebeeld in het boek.

Dirk Jan Koets (1895-1956), Zeeuwse paarden bij een bouwplaats (nieuw in collectie)

olieverf op doek, afm. 60 x 75 cm, gesigneerd links onder ‘D.J. Koets’ | Prijs: euro 2800

Koets geboren in Wissenkerke op Noord-Beveland woonde het grootste gedeelte van zijn leven in Veere. Over Koets zijn vele curieuze verhalen opgetekend. Behalve kunstschilder was hij ook uitvinder: hij ontwierp de zogenaamde Koets propeller die echter nooit in productie genomen werd. Ook construeerde hij de laatste jaren van zijn leven enorme windmolens die hij op een kar door Veere sleepte om ze op de torenwal tegenover zijn geboorte-eiland op te stellen.

 

Voor afbeeldingen, beschrijvingen en prijzen zie: www.janlouter.nl

Informatie

Datum maandag 13 juni 2022
woensdag 31 augustus 2022
Tijd 09:30 - 17:00
Locatie De Drvkkery
bloemstilleven