1000 dichters - De Nacht van de Poëzie on tour

1000 dichters HERO

Op woensdag 4 oktober verandert onze boekhandel voor één dag in een poëzieparadijs, want 1000 Dichters - De Nacht van de Poëzie ON TOUR komt naar De Drvkkery! Alle dichters uit Middelburg en omstreken zijn welkom om bij ons hun favoriete (eigen of andermens) gedicht voor te dragen.

1000 Dichters is een spectaculaire veertiendaagse poëzie-estafette waarin iedere dichter – jong, oud, al dan niet gepubliceerd – welkom is om een gedicht naar keuze voor te lezen in een taal naar keuze. Je voordracht wordt via livestream uitgezonden, dus wie weet wordt dit jouw grote doorbraak, gewoon bij ons in de boekhandel 


Het evenement vindt plaats in boekhandel de Drvkkery op 4 oktober van 12:00-17:00 uur.

Babs Gons

Dichter des Vaderlands: Babs Gons

De eerste dichter die bij ons langskomt is bekend, en dit is niemand minder dan Dichter des Vaderlands: Babs Gons.

Gons debuteerde in mei 2021 met haar dichtbundel Doe Het Toch Maar, genomineerd voor de Herman de Coninckprijs en de Poëziedebuutprijs. In hetzelfde jaar schreef ze het Boekenweekgedicht en won ze een Poëziester voor een van haar gedichten. In 2021 verscheen een kinderboek van haar hand: Het Begint Met Een Droom (Gottmer). In 2022 was ze een van twee winnaars van De Johnny, een oeuvreprijs voor podiumpoëzie.

Kom je bij ons voordragen? Meld je nu aan!

Dus, dichter – jong, oud, aspirant, gevestigd, zelfbenoemd, gepubliceerd, zolderkamerpoëet, podiumbeest – we zoeken jou! Kom jij bij ons voordragen op 4 oktober?