Kinderboeken

Interview met Sanne Rooseboom

Vijf Middelburgse basisschoolleerlingen bedachten vragen voor kinderboekenschrijver Sanne Rooseboom. En onze Saskia legde de vragen aan Sanne voor!

Onze favoriete kinderboeken

Eén vos
Kate Read
Alice in Wetenschapswonderland
Een avontuur over atomen, slingers en de zwaartekracht
Carlo Frabetti
Vogel Vliegop
Julia Donaldson
Marta & ik
It's raining elephants
Gozert
Pieter Koolwijk
Tip van Saskia - Het geheim van de Malamander

Kinderboekentip van Saskia: Het geheim van de Malamander

Vanaf de eerste letter word je meegenomen naar een mysterieus stadje aan zee vol zonderlinge inwoners. Ik vond het heerlijk om dit avontuur te lezen. Het gure winterse strand, de sneeuw, de pier en die geheimzinnige gasten. Een superleuk boek voor jongens en meisjes vanaf een jaar of 10. Met deze geweldige sfeer en het duistere randje is dit een boek om te verslinden!

Lees meer

Laten we een bos beginnen

Tip van Fred: Zullen we een bos beginnen?

Mijn favoriete kinderpoëzie-boekje lachte mij vanaf onze herfsttafel toe. Als toevallige gevallen blad, leek het tussen de paddestoelen en floraboeken gewaaid. Tijd dus voor een warm aanbevolen herfsttip.

In de heruitgave van dit boekje staan de versjes van Jaap Robben. Zoals alleen hij dat kan worden licht melancholische gedichten een feest. Een lach en een traan in een paar zinnen, met plots een snijdende diepgang. Koud en dan weer warm, als chocolademelk na een herfstwandeling. Vergezeld door de illustraties van Benjamin Leroy worden de gedichtjes verbeeld zonder dat de fantasie vervalt.

Niet gevonden wat je zoekt?

Wij gaan graag voor je op zoek!

sub