Agenda

25
Jul
Expositie
Ria Koreman
De Drvkkery
25 Jul om 09:30 uur
Ria Koreman, geboren in 1968 te Leiden, is Kunstschilder. In de prachtige historische binnenstad van Middelburg is haar atelier Muze-Musje gevestigd. Exposeert met haar werk in de Drvkkery
08
Aug
Expositie
Tim van Eenennaam – Papier-reliëfs
De Drvkkery
08 Aug om 09:30 uur
In Tim zijn werken speelt het licht de hoofdrol, het spel van licht en schaduw, de veranderende lichtval tijdens de dag. Tim is constant op zoek naar nieuwe vormen om in een wit vlak diepte te creëren door een werk op te bouwen in lagen of door patronen te vouwen. De structuur of de verwering van het papier leveren samen met het strakke snij- vouwwerk een fraai contrast op.
16
Sep
Event
Boekenweek van jongeren
de Drvkkery
16 Sep om 09:30 uur
Je weet het als geen ander: jongeren lezen steeds minder vaak en met minder plezier. Maar we kunnen het tij keren! Door jongeren zelf te laten kiezen en aansprekende rolmodellen in te zetten. Vanaf dit jaar bepalen jongeren zélf hoe hun Boekenweek eruitziet. Boekenweek voor Jongeren heet daarom voortaan: Boekenweek van Jongeren.De Boekenweek van Jongeren komt dit jaar tot stand onder leiding van jongeren zelf. Zij weten wat werkt. Een focusgroep van tien middelbare scholieren van 15 t/m 18 jaar werkten aan de nieuwe huisstijl: zij bepalen welke influencers 3PAK het beste kunnen promoten, welke hashtags werken, welke huisstijl het meest tot de verbeelding spreekt.
21
Sep
Querido Academie
Proefles Querido Academie met Josephine Rombouts
De Drvkkery
21 Sep om 19:30 uur
Vanaf september biedt de Querido Academie weer een cursus Basis Creatief Schrijven aan in de Drvkkery. Op woensdag 15 september kunt u een gratis en vrijblijvende proefles volgen. 
Kennismakingsles: gratis | volledige cursus €450
28
Sep
Kinderboekenweek
Leerkrachtenavond
De Drvkkery
28 Sep om 19:00 uur
Ben jij leerkracht op een basisschool en nieuwsgierig naar alles rond het thema van de Kinderboekenweek van dit jaar? Meld je dan aan voor deze gi-ga-groene inspirerende avond!
2,50
29
Sep
Zeevonken
Judith Koelemeijer over haar biografie Etty Hillesum
De Oostkerk
29 Sep om 20:00 uur
Frits Barend interviewt schrijfster en journaliste Judith Koelemeijer over haar biografie over Etty Hillesum. In haar biografie zet Koelemeijer het korte en intense leven van Etty Hillesum, dat begon in Middelburg in een nieuw licht.
15,00
30
Sep
Zeevonken
Suzanna Jansen - De omwenteling
De Oostkerk
30 Sep om 20:00 uur
Op 30 september komt Suzanna Jansen naar de Oostkerk. Ze wordt geïnterviewd over haar boek De Omwenteling. Haar boek Het pauperparadijs is een bestseller waar van velen haar kennen.
15,00
05
Oct
Event
Kinderboekenweek
De Drvkkery
05 Oct om 09:30 uur
De Kinderboekenweek wordt elk jaar in oktober gehouden. Tijdens het tien dagen durende evenement zijn de winkel allerlei activiteiten rond het thema GI-GA-Groen. Houd de website goed in de gaten!
07
Oct
Zesdelige cursus door Josephine Rombouts
Aftrap cursus Klassiekers Bekeken
De Drvkkery
07 Oct om 16:00 uur
U kunt zich tot en met 30 september inschrijven door een ticket te bestellen. Uw ticket geldt voor de volledige cursus.
€150,- voor 6 delen
07
Oct
Zeevonken
Jaap Robben - Schemerleven
De Oostkerk
07 Oct om 20:00 uur
Op 7 oktober komt Jaap Robben naar De Oostkerk. Hij gaat hier vertellen over zijn nieuwe langverwachte roman Schemerleven. Het is een prachtig eerbetoon aan de vele ontkende weggestopte kinderen en hun voor het leven getekende ouders.
15,00
21
Oct
Event
#BookTok
De Drvkkery
21 Oct om 19:00 uur
#BookTok event in de Drvkkery. Een avond vol fantastische boeken, workshops, kortingen en meer... SAVE THE DATE en koop je tickets.
5,00

In gesprek met Peter Slager

Terugluisteren: Interview met Leen van Duivendijk

Zeeuws Kunstenaar Leen van Duivendijk werd in de Drvkkery geïnterviewd door Jan van Damme over zijn boek Vensters.

Online avond met Hanna Bervoets (Boekenweek 2021)

Terugkijken: online boekpresentatie 't Hof Ravestein

Het boek 't Hof Ravestein - meer dan een tuin werd op woensdag 19 mei online gepresenteerd. Bekijk het hieronder terug!
 

Video-presentatie Mark de Groot- Skygge

Samen met Mark de Groot maakten wij een videopresentatie rondom zijn nieuwe Young Adult-boek Skygge. Met muziek van Floris Huetink (die speciaal voor dit boek een soundtrack schreef) en een kort interview door onze eigen Evelien Jongelings.
 

Wim van Gorsel & Johan Francke - Aolles wier anders, Zeeland 1950 - 1975

Het prachtige (foto)boek 'Aolles wier anders, Zeeland 1950 - 1975' is vanaf nu te koop! Wim van Gorsel ging met Johan Francke in gesprek over dit bijzondere boekwerk. Bestel het boek via deze link

Terugkijken: de online meeting met Lize Spit & Rob van Essen

Preview: Jacodine van de Velde over haar nieuwe Young Adult-roman

Frank Westerman over 'De kosmische komedie'

 

Frank Westerman signeerde zijn boek 'De kosmische komedie' in onze winkel. Een filmische vertelling over reikhalzen naar een betere wereld – buiten de dampkring. Met een telescoop of met een raket, de mensheid blijft haar verlangen richten op de kosmos. Jan las het boek en was erg onder de indruk. En dan schuif je natuurlijk even aan voor een kort gesprek!

Wim Hofman 80 jaar: met een nieuw boek én een interview!

Wim Hofman viert zijn 80ste verjaardag met een prachtig nieuw boek: We vertrekken voordat het licht is. Samen met 't Spui organiseerden we een interview (door John Louws). Vroege bestellers maken kans op een gesigneerd exemplaar (zo lang de voorraad strekt). Bestel het boek hier

Voorleesfilmpjes Nationale Voorleesdagen 2021

Tijdens de Nationale Voorleesdagen lazen we elke dag voor uit onze favoriete kinderboeken. 

Aflevering 10: Clary leest voor uit Kom uit die Kraan van Tjibbe Veldkamp


Aflevering 9: Caroline leest voor uit Schatje en scheetje van Elle van Lieshout en Mies van Hout

 

Aflevering 8: Marlous leest voor uit De piraten komen! van John Condon

 

Aflevering 7: Marielle leest voor uit Meester Max en de Minimonsters van Rinder KromhoutAflevering 6: Vicky leest voor uit De ridder zonder billen van Levina van TeunenbroekAflevering 5: Tim leest voor uit Boer Boris en de olifant van Ted van Lieshout


 


Aflevering 4: Jan leest voor uit Thuis van Carson EllisAflevering 3: Fred leest een verhaal voor uit Zeb. van Gideon Samson

 

Aflevering 2: Saskia leest voor uit het Prentenboek van het Jaar: Coco kan het!
Aflevering 1: Eric leest voor uit Één voor jou, twee voor mij 

De Dichterlijke Oudejaarsshow op video!

Ondanks corona gaat de Vlissingse dichter Coenraedt van Meerenburgh stug door. Voor de 13de keer geeft hij een Dichterlijke Oudejaarsshow in boekhandel De Drvkkery in Middelburg. Deze keer kan het publiek niet lijfelijk aanwezig zijn, maar de serie snelsonnetten over het afgelopen jaar is online te bekijken!

 

 

Terugkijken: albumpresentatie Sunshine Cleaners

Live: Woordwaarde met Elten Kiene en Mitchell van Tilburg

Podcast: Harry Smit in gesprek met Luuc Smit over 'Een sterke vrouw'

Saskia interviewt Miriam Lancewood

Terugkijken: online boekpresentatie Ad den Boeft

Interview met Sanne Rooseboom

Vijf Middelburgse basisschoolleerlingen bedachten vragen voor kinderboekenschrijver Sanne Rooseboom. En onze Saskia legde de vragen aan Sanne voor!

Onze voorzorgsmaatregelen tijdens evenementen in de Drvkkery

 • Wij beschikken over een geavanceerd ventilatiesysteem. Dit systeem werkt op verse buitenlucht. Zo houden we het klimaat in de winkel op een duurzame manier op peil. 

 • Naast de algemene voorzorgsmaatregelen in de winkel letten wij bij activiteiten specifiek op:

  • Een kleiner aantal stoelen, zodat er altijd minimaal 1,5 meter afstand gehouden kan worden
    
  • Bij signeersessies vragen we u om afstand te houden in de rij
    
  • Kaartjes worden alleen verkocht/gereserveerd in de voorverkoop. Zo weten we altijd op hoeveel mensen we kunnen rekenen. 
 • In sommige gevallen worden er van lezingen of interviews livestreams uitgezonden via Facebook en Instagram. De registraties zijn nadien ook terug te kijken op www.drukkerijmiddelburg.nl/live

Online boekpresentatie Anna de Bruyckere

Anna de Bruyckere presenteerde haar dichtbundel Voor permanente bewoning (uitgeverij Cossee) via De Drvkkery Live op zaterdag 29 augustus. Bekijk het hier terug!

Boekpresentatie Frans Dingemanse - Zeeuwse Wondertjes

Frans Dingemans presenteerde zijn boek Zeeuwse Wondertjes op 10 juli 2020 in de Drvkkery. Zeeuwse wondertjes vormt de eerste gedetailleerde beschrijving van een klein, maar belangrijk, gebied in de Nederlandse volkskunst. Namelijk het vervaardigen van versierde mesheften, het ‘snikkeren’, dat in Zeeland, met name op Walcheren en Zuid-Beveland werd en wordt beoefend. 

 

Interview met Broeder Dieleman

De Zeeuwse troubadour Broeder Dieleman presenteerde zijn nieuwe album De Liefde is de Eerste Wet op 29 mei in de Drvkkery. De Liefde is de Eerste Wet is een collectie van prachtige verhalen in de vorm van 13 liedjes, vakkundig uitgeknipt door broeder Dieleman en ingekleurd door hem en zijn band.