Agenda

11
Apr
Expositie
Voorjaarsexpositie Kunsthandel De Directiekamer
De Drvkkery
11 Apr om 09:30 uur
Kunsthandel De Directiekamer exposeert permanent Zeeuwse schilderijen van o.a. Hermanus Berserik, Alfons van Dijck, Maurice Góth, Johan ten Klooster, Dirk Koets, Jan Frederik Schütz, Willem Johannes Schütz, W.F.A.I Vaarzon Morel e.a.Dit voorjaar aandacht voor het werk van Reimond Kimpe.Lees hier meer
02
May
Expositie
Jeroen Kersouw | Sottobosco
De Drvkkery
02 May om 09:30 uur
Sottobosco is te zien van 2 mei tot en met 11 juni als je de winkel uitloopt richting de voorbalie. Op de doeken zijn vogels en diverse flora afgebeeld. Dit werk is gemaakt door Jeroen Kersouw
03
May
Expositie
Zeeuwse Flessenpost
De Drvkkery
03 May om 09:30 uur
Van 3 mei t/m 13 juni hangt er werk van VirusGrafiek in de gang naar de winkel. Deze grafiek werden gemaakt bij een gedichtenwedstrijd. Het boekje met gedichten is te koop, waarbij de kunstwerken ook afgebeeld zijn.
20
May
Interview | Concert
Michael Ignatieff
De Oostkerk
20 May om 20:00 uur
Op vrijdag 20 mei om 20.00 uur gaat Barbara Oomen in gesprek met Michael Ignatieff , bekend van de bestseller Troost. Tijdens deze avond zal er ook een concert zijn van het Bunt Quartet. Zij zullen vier psalmen van Troost tot klinken brengen. De voertaal is in het Engels.Tickets: 15,00 incl. Consumptie, vrienden van De Oostkerk 12,50.Organisatie: De Drukkerij en De Oostkerk
15,00
27
May
Meet & Greet
Linda van Rijn
De Drvkkery
27 May om 15:00 uur
Op vrijdag 27 mei komt schrijfster Linda van Rijn voor meet en greet langs in de Drvkkery rond 15.00 uur. Ze maakt een Zeeuws tournee. Ze is bekend in Zeeland door haar boek Zoutelande. Linda is een pseudoniem en ze schrijft ook boeken onder haar eigen naam. Onder Linda van Rijn schrijft ze haar bekende vakantiethrillers. 
Gratis
04
Jun
Festival
Middelburg VÓLkoren
De Drvkkery
04 Jun om 15:00 uur
"Middelburg VÓLkoren" is het grootste korenfestival van Zuid-West-Nederland. Op beide middagen zijn tegelijkertijd op ruim twintig locaties in de oude Middelburgse binnenstad, op loopafstand van elkaar, optredens van allerhande koren en ensembles te beluisteren. 
11
Jun
Interview
Peter Slager
De Drvkkery
11 Jun om 13:30 uur
Op 11 juni komt Peter Slager, de schrijver van de hits van BLOF, naar de Drvkkery. Kort geleden verscheen zijn boek 'Taalkunstenaars'. Sander Verhaar onze topper van de muziekafdeling gaat in gesprek met hem. Na het gesprek is er gelegenheid om het boek te laten signeren. Een mooie gelegenheid voor het 30-jarig bestaan van BLOF!
Gratis
16
Jun
Workshop
Professionele video’s maken met je smartphone
De Drvkkery
16 Jun om 19:00 uur
Op donderdag 16 juni geeft smartphone video expert en voormalig KRO-journalist Geertje Algera om 19.00 uur een gratis mini-workshop Video's maken met je smartphone bij Drukkerij Middelburg. Algera’s boek Professionele video's maken met je smartphone zal tevens te koop zijn, en wordt op verzoek gesigneerd.
Gratis
22
Jun
Signeersessie
M.J. Arlidge
De Drvkkery
22 Jun om 15:00 uur
M.J. Arlidge komt naar De Drvkkery op 22 juni tussen 15.00 en 16.00 uur voor een signeersessie. Hij komt zijn nieuwe boek Kom eens gauw signeren. Mocht je de hele serie op je boekenplank hebben staan, schroom niet. Hij signeert ze allemaal met plezier!

Terugluisteren: Interview met Leen van Duivendijk

Zeeuws Kunstenaar Leen van Duivendijk werd in de Drvkkery geïnterviewd door Jan van Damme over zijn boek Vensters.

Online avond met Hanna Bervoets (Boekenweek 2021)

Terugkijken: online boekpresentatie 't Hof Ravestein

Het boek 't Hof Ravestein - meer dan een tuin werd op woensdag 19 mei online gepresenteerd. Bekijk het hieronder terug!
 

Video-presentatie Mark de Groot- Skygge

Samen met Mark de Groot maakten wij een videopresentatie rondom zijn nieuwe Young Adult-boek Skygge. Met muziek van Floris Huetink (die speciaal voor dit boek een soundtrack schreef) en een kort interview door onze eigen Evelien Jongelings.
 

Wim van Gorsel & Johan Francke - Aolles wier anders, Zeeland 1950 - 1975

Het prachtige (foto)boek 'Aolles wier anders, Zeeland 1950 - 1975' is vanaf nu te koop! Wim van Gorsel ging met Johan Francke in gesprek over dit bijzondere boekwerk. Bestel het boek via deze link

Terugkijken: de online meeting met Lize Spit & Rob van Essen

Preview: Jacodine van de Velde over haar nieuwe Young Adult-roman

Frank Westerman over 'De kosmische komedie'

 

Frank Westerman signeerde zijn boek 'De kosmische komedie' in onze winkel. Een filmische vertelling over reikhalzen naar een betere wereld – buiten de dampkring. Met een telescoop of met een raket, de mensheid blijft haar verlangen richten op de kosmos. Jan las het boek en was erg onder de indruk. En dan schuif je natuurlijk even aan voor een kort gesprek!

Wim Hofman 80 jaar: met een nieuw boek én een interview!

Wim Hofman viert zijn 80ste verjaardag met een prachtig nieuw boek: We vertrekken voordat het licht is. Samen met 't Spui organiseerden we een interview (door John Louws). Vroege bestellers maken kans op een gesigneerd exemplaar (zo lang de voorraad strekt). Bestel het boek hier

Voorleesfilmpjes Nationale Voorleesdagen 2021

Tijdens de Nationale Voorleesdagen lazen we elke dag voor uit onze favoriete kinderboeken. 

Aflevering 10: Clary leest voor uit Kom uit die Kraan van Tjibbe Veldkamp


Aflevering 9: Caroline leest voor uit Schatje en scheetje van Elle van Lieshout en Mies van Hout

 

Aflevering 8: Marlous leest voor uit De piraten komen! van John Condon

 

Aflevering 7: Marielle leest voor uit Meester Max en de Minimonsters van Rinder KromhoutAflevering 6: Vicky leest voor uit De ridder zonder billen van Levina van TeunenbroekAflevering 5: Tim leest voor uit Boer Boris en de olifant van Ted van Lieshout


 


Aflevering 4: Jan leest voor uit Thuis van Carson EllisAflevering 3: Fred leest een verhaal voor uit Zeb. van Gideon Samson

 

Aflevering 2: Saskia leest voor uit het Prentenboek van het Jaar: Coco kan het!
Aflevering 1: Eric leest voor uit Één voor jou, twee voor mij 

De Dichterlijke Oudejaarsshow op video!

Ondanks corona gaat de Vlissingse dichter Coenraedt van Meerenburgh stug door. Voor de 13de keer geeft hij een Dichterlijke Oudejaarsshow in boekhandel De Drvkkery in Middelburg. Deze keer kan het publiek niet lijfelijk aanwezig zijn, maar de serie snelsonnetten over het afgelopen jaar is online te bekijken!

 

 

Terugkijken: albumpresentatie Sunshine Cleaners

Live: Woordwaarde met Elten Kiene en Mitchell van Tilburg

Podcast: Harry Smit in gesprek met Luuc Smit over 'Een sterke vrouw'

Saskia interviewt Miriam Lancewood

Terugkijken: online boekpresentatie Ad den Boeft

Interview met Sanne Rooseboom

Vijf Middelburgse basisschoolleerlingen bedachten vragen voor kinderboekenschrijver Sanne Rooseboom. En onze Saskia legde de vragen aan Sanne voor!

Onze voorzorgsmaatregelen tijdens evenementen in de Drvkkery

 • Wij beschikken over een geavanceerd ventilatiesysteem. Dit systeem werkt op verse buitenlucht. Zo houden we het klimaat in de winkel op een duurzame manier op peil. 

 • Naast de algemene voorzorgsmaatregelen in de winkel letten wij bij activiteiten specifiek op:

  • Een kleiner aantal stoelen, zodat er altijd minimaal 1,5 meter afstand gehouden kan worden
    
  • Bij signeersessies vragen we u om afstand te houden in de rij
    
  • Kaartjes worden alleen verkocht/gereserveerd in de voorverkoop. Zo weten we altijd op hoeveel mensen we kunnen rekenen. 
 • In sommige gevallen worden er van lezingen of interviews livestreams uitgezonden via Facebook en Instagram. De registraties zijn nadien ook terug te kijken op www.drukkerijmiddelburg.nl/live

Online boekpresentatie Anna de Bruyckere

Anna de Bruyckere presenteerde haar dichtbundel Voor permanente bewoning (uitgeverij Cossee) via De Drvkkery Live op zaterdag 29 augustus. Bekijk het hier terug!

Boekpresentatie Frans Dingemanse - Zeeuwse Wondertjes

Frans Dingemans presenteerde zijn boek Zeeuwse Wondertjes op 10 juli 2020 in de Drvkkery. Zeeuwse wondertjes vormt de eerste gedetailleerde beschrijving van een klein, maar belangrijk, gebied in de Nederlandse volkskunst. Namelijk het vervaardigen van versierde mesheften, het ‘snikkeren’, dat in Zeeland, met name op Walcheren en Zuid-Beveland werd en wordt beoefend. 

 

Interview met Broeder Dieleman

De Zeeuwse troubadour Broeder Dieleman presenteerde zijn nieuwe album De Liefde is de Eerste Wet op 29 mei in de Drvkkery. De Liefde is de Eerste Wet is een collectie van prachtige verhalen in de vorm van 13 liedjes, vakkundig uitgeknipt door broeder Dieleman en ingekleurd door hem en zijn band.