Tips van onze medewerkers

Benedict Wells - Op het geniale af

Tip van Saskia: Benedict Wells - Op het geniale af

Deze derde roman van Benedict Wells heeft mij betoverd. Ik kon het niet wegleggen. Het zou zomaar ook jongeren weer aan het lezen kunnen krijgen. Het is geen thriller maar toch spannend tot de laatste letter!

Lees verder

Raynor Winn - De wilde stilte

Tip van Marlous: Raynor Winn - De wilde stilte

De wilde stilte is zo’n boek waarvan je eigenlijk niet wil dat het eindigt, zo mooi! Raynors beschrijvingen van de natuur zijn opmerkzaam en prachtig gedetailleerd.

Lees meer

In de Drvkkery vindt u eindeloos veel mooie boeken. Maar wat lezen onze collega's eigenlijk zelf? Op deze pagina raden wij u onze mooiste boeken aan!

Frank Heinen - Buiten de lijnen

Tip van Jelmer: Frank Heinen - Buiten de lijnen

Veel meer dan over voetbal gaat dit boek over de grilligheid van het leven. Over grote beloften en de droevige aftocht. Soms door eigen toedoen, maar veel vaker niet. Buiten de lijnen gaat over oorlog, politiek, revoluties. Over onherstelbare fouten. Over rafelrandjes, verlokkingen en over pech. 

Lees meer

Carmen Korn - Dochters van een nieuwe tijd

Tip van Monique: Carmen Korn - Dochters van een nieuwe tijd

Hamburg 1919. Na het einde van WOI raken de levens van vier jonge vrouwen met elkaar verweven. Zij proberen op de puinhopen hun leven vorm te geven, maar door hun afkomst, maatschappelijke gewoontes, de verwachtingen van hun omgeving en soms door pure pech is dat niet altijd even makkelijk.

Lees meer

Jente Posthuma - Waar ik liever niet aan denk

Tip van Saskia: Jente Posthuma - Waar ik liever niet aan denk

Wat doet het met je als degene die het dichtst bij je staat een eind aan het leven maakt, een onvoorstelbaar verlies van je tweelingbroer. Hoe ga je verder in je eentje? Voel je je verantwoordelijk voor de dood van de ander, welke invloed heeft het op de rest van je eigen leven en je degenen om jou heen, hoe pak je de draad van het leven weer op? 

Lees meer

Charlotte Dematons - Alfabet

Tip van Saskia: Charlotte Dematons - Alfabet

Bereid je voor op zesentwintig bladzijden vol kijk- en ontdekplezier. Zoals alleen Charlotte Dematons dat kan, zijn alle pagina's gedetailleerd geïllustreerd en is er over iedere letter nagedacht. Alfabet staat garant voor uren zoek-, verwonder- en denkplezier. 

Lees meer

Nan Shepherd - De levende berg

Tip van Jelmer: Nan Shepherd - De levende berg

De levende berg is een boek vol prachtige metaforen en poëtische zinnen. Soms duizelend, maar altijd prikkelend om door te lezen. Een boek om veel vaker open te slaan om er weer iets nieuws in te kunnen ontdekken.

Lees meer

Niklas Natt Och Dag - 1794

Boekentip van Monique: Niklas Natt Och Dag - 1794

Hoofdpersoon is ook dit keer weer Mickel Cardell, de eenarmige tuchtwacht met het moeizame leven. Natt Och Dag kan sfeer tekenen als de beste en samen met de uitstekende plot resulteert dat in een fascinerend boek. Voor mij smaakt dit zeker naar meer!

Lees meer

Nazanine Hozar - Aria

Tip van Saskia: Nazanine Hozar - Aria

Dit boek mag je niet missen. Het laat je zien wat de gevolgen kunnen zijn van politieke gebeurtenissen voor relaties tussen mensen onderling. Ik heb het gelezen met een gevoel van bewondering voor de sterke vrouwen en een gevoel van afschuw dat één man zoveel invloed heeft.

Lees meer

Esther Safran Foer - Ik wil je laten weten dat we er nog zijn

Tip van Monique: Esther Safran Foer - Ik wil je laten weten dat we er nog zij

In 2002 debuteerde zoon Jonathan met de roman Alles is verlicht, nu is er het verslag van moeder Esther over hetzelfde onderwerp: haar zoektocht naar de geschiedenis van haar ouders in Oekraïne tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer

Paolo Giordano - In tijden van besmetting

Tip van Eric: Paolo Giordano - In tijden van besmetting

In een periode waarin ‘de onzichtbare vijand’ moet worden bestreden met Netflix, klussen aan het huis en waarin miljoenen amateur-virologen de kop op steken, is het een verademing om iets te lezen dat wel over CoV-2 gaat, maar niet de gebaande paden betreedt. In Tijden Van Besmetting van Paolo Giordano is zo’n boek.

Lees meer

 

Paulien Cornelisse - Japan in honderd kleine stukjes

Tip van Vicky: Paulien Cornelisse - Japan in honderd kleine stukjes

Ik vind Paulien Cornelisse leuk en ik ben heel nieuwsgierig naar Japan. In dit boek geniet, lach en leer ik volop. In haar eigen typische stijl neemt ze je mee door het bijzondere land. Het is reizen en thuisblijven tegelijk.

Lees meer

Judith Fanto - Viktor - Boekentip Drvkkery

Tip van Eric: Judith Fanto - Viktor

Vrijwel alle personages in dit boeken zorgen voor een glimlach op mijn gezicht. Of dit nu precies de bedoeling is weet ik niet maar ik blijf erin lezen. 

Lees meer

Tip van Saskia - Het geheim van de Malamander

Kinderboekentip van Saskia: Het geheim van de Malamander

Vanaf de eerste letter word je meegenomen naar een mysterieus stadje aan zee vol zonderlinge inwoners. Ik vond het heerlijk om dit avontuur te lezen. Het gure winterse strand, de sneeuw, de pier en die geheimzinnige gasten. Een superleuk boek voor jongens en meisjes vanaf een jaar of 10. Met deze geweldige sfeer en het duistere randje is dit een boek om te verslinden!

Lees meer

Nacht in Caracas

Tip van Vicky: Karina Sainz Borgo - Nacht in Caracas

Een krachtig verhaal van een vrouw die tijdens de crisis van Venezuela wordt geconfronteerd met de meest extreme omstandigheden. Dit boek herinnert je er op een ijzingwekkende manier aan hoe snel sociale omstandigheden kunnen veranderen, overal, op ieder moment.

Lees meer

Boekentip Monique - Winterland

Tip van Monique: Faber & Pedersen - Winterland

Goed nieuws voor alle liefhebbers van Scandinavische thrillers: dit is er echt weer eens een die zich kan meten met de toppers uit het genre: veel sfeer, erg spannend, goed geschreven en natuurlijk een geweldige plot. Met een snufje Mankell (hoofdpersonen), een vleugje Indridason (sfeer), Kepler en Nesbø (verhaal).

Lees meer