Tips van onze medewerkers

In de Drvkkery vindt u eindeloos veel mooie boeken. Maar wat lezen onze collega's eigenlijk zelf? Op deze pagina raden wij u onze mooiste boeken aan!

Nan Shepherd - De levende berg

Tip van Jelmer: Nan Shepherd - De levende berg

De levende berg is een boek vol prachtige metaforen en poëtische zinnen. Soms duizelend, maar altijd prikkelend om door te lezen. Een boek om veel vaker open te slaan om er weer iets nieuws in te kunnen ontdekken.

Lees meer

Niklas Natt Och Dag - 1794

Boekentip van Monique: Niklas Natt Och Dag - 1794

Hoofdpersoon is ook dit keer weer Mickel Cardell, de eenarmige tuchtwacht met het moeizame leven. Natt Och Dag kan sfeer tekenen als de beste en samen met de uitstekende plot resulteert dat in een fascinerend boek. Voor mij smaakt dit zeker naar meer!

Lees meer

Nazanine Hozar - Aria

Tip van Saskia: Nazanine Hozar - Aria

Dit boek mag je niet missen. Het laat je zien wat de gevolgen kunnen zijn van politieke gebeurtenissen voor relaties tussen mensen onderling. Ik heb het gelezen met een gevoel van bewondering voor de sterke vrouwen en een gevoel van afschuw dat één man zoveel invloed heeft.

Lees meer

Esther Safran Foer - Ik wil je laten weten dat we er nog zijn

Tip van Monique: Esther Safran Foer - Ik wil je laten weten dat we er nog zij

In 2002 debuteerde zoon Jonathan met de roman Alles is verlicht, nu is er het verslag van moeder Esther over hetzelfde onderwerp: haar zoektocht naar de geschiedenis van haar ouders in Oekraïne tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Lees meer

Paolo Giordano - In tijden van besmetting

Tip van Eric: Paolo Giordano - In tijden van besmetting

In een periode waarin ‘de onzichtbare vijand’ moet worden bestreden met Netflix, klussen aan het huis en waarin miljoenen amateur-virologen de kop op steken, is het een verademing om iets te lezen dat wel over CoV-2 gaat, maar niet de gebaande paden betreedt. In Tijden Van Besmetting van Paolo Giordano is zo’n boek.

Lees meer

 

Paulien Cornelisse - Japan in honderd kleine stukjes

Tip van Vicky: Paulien Cornelisse - Japan in honderd kleine stukjes

Ik vind Paulien Cornelisse leuk en ik ben heel nieuwsgierig naar Japan. In dit boek geniet, lach en leer ik volop. In haar eigen typische stijl neemt ze je mee door het bijzondere land. Het is reizen en thuisblijven tegelijk.

Lees meer

Judith Fanto - Viktor - Boekentip Drvkkery

Tip van Eric: Judith Fanto - Viktor

Vrijwel alle personages in dit boeken zorgen voor een glimlach op mijn gezicht. Of dit nu precies de bedoeling is weet ik niet maar ik blijf erin lezen. 

Lees meer

Tip van Saskia - Het geheim van de Malamander

Kinderboekentip van Saskia: Het geheim van de Malamander

Vanaf de eerste letter word je meegenomen naar een mysterieus stadje aan zee vol zonderlinge inwoners. Ik vond het heerlijk om dit avontuur te lezen. Het gure winterse strand, de sneeuw, de pier en die geheimzinnige gasten. Een superleuk boek voor jongens en meisjes vanaf een jaar of 10. Met deze geweldige sfeer en het duistere randje is dit een boek om te verslinden!

Lees meer

Nacht in Caracas

Tip van Vicky: Karina Sainz Borgo - Nacht in Caracas

Een krachtig verhaal van een vrouw die tijdens de crisis van Venezuela wordt geconfronteerd met de meest extreme omstandigheden. Dit boek herinnert je er op een ijzingwekkende manier aan hoe snel sociale omstandigheden kunnen veranderen, overal, op ieder moment.

Lees meer

Boekentip Monique - Winterland

Tip van Monique: Faber & Pedersen - Winterland

Goed nieuws voor alle liefhebbers van Scandinavische thrillers: dit is er echt weer eens een die zich kan meten met de toppers uit het genre: veel sfeer, erg spannend, goed geschreven en natuurlijk een geweldige plot. Met een snufje Mankell (hoofdpersonen), een vleugje Indridason (sfeer), Kepler en Nesbø (verhaal).

Lees meer