Boekenweek 2024: Interview Familie Chabot

In samenwerking met boekhandel 't Spui organiseren we een literaire avond in de Sint Jacobskerk in Vlissingen.

Dinsdagavond 19 maart zal namelijk de familie Chabot een bezoek brengen aan de Sint Jacobskerk. Ze zijn dit jaar gezamenlijk verantwoordelijk voor het Boekenweekgeschenk 'Gezinsverpakking' en zullen die avond geïnterviewd worden door presentator en schrijver Cesar Majorana. Daarnaast zal Bart Chabot een strofe uit zijn gedicht over de oude markt op de gevel van Boekhandel ‘t Spui onthullen. Deze avond staat volledig in het teken van het Boekenweekthema: 'Bij ons in de familie'.

De inloop is om 19:00 uur en de avond start om 19:30 uur.

Informatie

Datum dinsdag 19 maart 2024
Tijd 19:00 - 21:00
Locatie Sint Jacobskerk Vlissingen
Prijs € 15,00, inclusief consumptie
  Reserveer hier je ticket
sint jacobs kerk
Foto: Lex de Meester
cesar marjorana

Over Cesar Majorana

Cesar Majorana is presentator en schrijver.

Cesar is iedere week te zien als presentator van jongerenprogramma “Club Hub” (BNNVARA) en presenteert bij de VPRO filmprogramma’s zoals 'Onze man in Cannes', waar hij verslag doet van het prestigieuze filmfestival in Cannes. In 2018 en 2019 maakte hij in kader van 'de boekenweek voor jongeren' de vijfdelige serie LIT. Waarbij Cesar als boekencoinnoisseur in gesprek ging met jonge, succesvolle schrijvers.

Ook interviewde hij in 2019 al de grote literaire namen op de rode loper van het boekenbal, ging hij samen met VPRO Cinema opnieuw naar het filmfestival in Cannes, is hij 'druktemaker' (columnist) bij NPO Radio 1, was hij te gast in De Slimste Mens en presenteerde hij het informatieve programma Know Shit (3FM Tussenuur).

Daarnaast werd hij uitgekozen om samen met De Buren (Brussel) mee te doen aan een schrijfresidentie in Parijs, waar hij zich als schrijver verder zal ontwikkelen.

 

boekenweekgeschenk

Boekenweekgeschenk en Thema-uitgave

Gezinsverpakking

De Chabotten – vier broers, twee ouders en een hond. Eén gezin, zeven stemmen. Voor dit Boekenweekgeschenk bezorgden ze alle zeven een vertelling over hun familiebestaan. De stemmen van de Chabotten contrasteren, smelten samen, bewonderen, verzuchten, zingen en blaffen. En vallen soms stil.
Je krijgt het Boekenweekgeschenk cadeau bij €15,- aan boeken. 

Ooievaarsblues

Een primeur dit jaar, het Boekenweek Essay krijgt dit jaar een nieuwe vorm. Speciaal voor de Boekenweek kiest en bewerkt Bart Chabot zijn meest persoonlijke gedichten over familie. Ooievaarsblues is ook de geboortegrond van de fonkelnieuwe gedichten ‘Metaalmoeheid’ en ‘Black Cadillac’.
Ooievaarsblues is in de winkel te koop voor maar € 5,-.

Logo boekenweek

Over de Boekenweek

Sinds 1932 is de Boekenweek hét jaarlijkse feest van het boek dat gevierd wordt in en met boekhandels, uitgeverijen, auteurs, bibliotheken en de media. Tijdens de Boekenweek inspireren we lezers onder meer met boekentips en activiteiten. De 89e editie van de Boekenweek vindt plaats van zaterdag 16 tot en met 24 maart 2024 en heeft als thema 'Bij ons in de familie'. Het Boekenweekgeschenk 'Gezinsverpakking' wordt daarom geschreven door de schrijversfamilie Chabot. De thema-uitgave is dit jaar een poëziebundel van Bart Chabot genaamd: 'Ooievaarsblues'. De Boekenweek wordt georganiseerd door Stichting CPNB. 

Hartritme
Bart Chabot
Olifantenpaadjes
Sebastiaan Chabot
Confettiregen
Splinter Chabot
Hartritme
Bart Chabot
Olifantenpaadjes
Sebastiaan Chabot
Confettiregen
Splinter Chabot