Boekpresentatie Jan van Broekhoven & Cees Maas (VOLGEBOEKT)

Jan van Broekhoven en Cees Maas presenteren hun fotoboek Zuver Zeeuws op vrijdag 31 januari 2020 om 15.30 uur in de Drvkkery. Foto's uit dit boek worden van 6 januari tot en met 10 februari geëxposeerd in de winkel.

Het boek is het resultaat van tientallen tochten door de provincie en bevat een selectie van honderd foto's. Voor grafisch vormgever Jan van Broekhoven en journalist Cees Maas was het een megaproject, dat nu wordt afgerond met het uitkomen van het boek.

In hun talloze verkenningen door Zeeland zochten ze naar niet alledaagse beelden en sferen die bij elkaar een nieuw en indringend beeld van de Zeeland schetsen. Het boek bevat ook korte teksten die de foto's niet verklaren, maar ze met elkaar verbinden en er een betekenislaagje aan toevoegen. Zuver Zeeuws is een impressie, een zeer persoonlijk verhaal geworden. Een road trip door een eigenzinnig gewest waar het leven zo slecht nog niet is.

Programma

Jaap en Sarina Wolterbeek, de nestors van de Zeeuwse persfotografie, zullen op 31 januari het eerste exemplaar van Zuver Zeeuws in ontvangst nemen. Tijdens de presentatie zal directeur Jan de Vlieger van De Drvkkery de twee fotografen interviewen. En de blueszanger Ries de Vuijst zal een Zeeuwse vertaling van het bekende nummer All along the watchtower ten gehore brengen. Deze song, van (onder meer) Bob Dylan en Jimi Hendrix, is de rode draad in het boek, waarbij 'the watchtower' staat voor de drie Zeeuwse uitkijktorens, de vuurtorens van Burgh-Haamstede, Westkapelle en Breskens. Uitkijkend over Zeeland.

Expositie

De presentatie gaat gepaard met een foto-expositie in De Drvkkery die van 6 januari tot 10 februari loopt.

Informatie

Datum vrijdag 31 januari 2020
Tijd 15:30 - 17:00
Locatie de Drvkkery
Prijs Gratis | volgeboekt
  VOLGEBOEKT
Jan van Broekhoven & Cees Maas