Boekpresentatie Lo van Driel

Op 24 september om 16.00 uur is er een Boekpresentatie van Lo van Driel in de Oostkerk: Duitse passanten. Lo wordt geïnterviewd door Rebecca van Wittene en zal voordracht doen. Zangeres Patricia Beysens zal Liederen van Berthold Brecht zingen bij de vleugel. Dit is een gezamenlijke activiteit van Drvkkery en Oostkerk. Entree is gratis, op aanmelding.

Duitse passanten

Wanderlust en Fernweh: reislust en het verlangen naar verre landen. Duitse woorden, want als er één volk graag op pad ging, waren het wel Duitsers. Talloze schrijvers, componisten en kunstenaars trokken naar Engeland, Rusland, Frankrijk en vooral Italië. Ze woonden en werkten in Londen, Moskou, Parijs, Rome, Scheveningen, maar reisden ook onophoudelijk in hun eigen taalgebied van het ene naar het andere vorstendom toen Duitsland nog een lappendeken van staatjes was.

Wat dreef Goethe, Fontane, Tucholsky, Thomas en Heinrich Mann en al die anderen om ‘den vreemde’ op te zoeken? In dit vervolg op zijn succesvolle Duitse passages vertelt Lo van Driel verhalen waarin gereisd wordt naar, door of uit Duitsland. Van de romantiek, de Sturm und Drang via de twee wereldoorlogen tot en met de Nachkriegszeit. Duitsers, vooral schrijvers, schilders en musici, gaan op pad en komen soms terug of sterven zonder Heimat. Een enkele buitenlander bezoekt Duitsland en in een van de verhalen zijn hele volksstammen op weg.

Informatie

Datum vrijdag 24 september 2021
Tijd 16:00 - 17:30
Locatie Oostkerk
Prijs Gratis op aanmelding
  Bestel een vrijkaart
Lo van Driel