De kolonie mept terug

Adriaan van Dis | 2024 | Zachte kaft | Nederlands
Leverbaar
Leverbaar
€ 12,99

Beschrijving

De wonden geslagen door gedwongen verplaatsing, westerse expansiedrift en de verdeel-en-heerspolitiek zijn nog niet geheeld. Europa ligt onder de loep, het door de witte macht gedicteerde wereldbeeld kantelt en de nazaten van de gekoloniseerden verheffen hun stem.

Adriaan van Dis – geboren in een Indisch milieu – volgt al jaren het postkoloniale debat in binnen- en buitenland. Een lees- en denkervaring die hem uiteindelijk aanspoorde anders naar deze tijd te kijken.

Eén schrijver wees hem al vroeg de weg: Rudy Kousbroek (1929-2010). Een van de origineelste essayisten van ons taalgebied. Niemand schreef met zoveel hartstocht en verontwaardiging over de koloniale erfenis, de Japanse bezetting en de verwerking van het verlies van Nederlands-Indië. In 1992 werden nagenoeg al zijn artikelen over dit onderwerp bijeengebracht in Het Oostindisch kampsyndroom, een belangwekkend boek dat voor veel onrust onder oud-Indiëgangers zorgde. Voor van Dis was het een bevrijdende les in voortschrijdend inzicht, en een inspiratiebron voor De kolonie mept terug.

Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) Adriaan van Dis
Uitgeverij Atlas Contact, Uitgeverij
Bindwijze / format Zachte kaft
Verschenen op 12-01-2024
ISBN / EAN 9789045050607
Taal Nederlands
Gewicht 118 g
Hoogte 189 mm
Breedte 116 mm
Dikte 11 mm