Vinyl

RSD Drops

Record Store Day Drops

In 2020 is de wereld totaal veranderd. Om een plek te vinden in die nieuwe realiteit is ook Record Store Day aangepast. Het wereldwijde evenement voor de platenzaken zal daarom helaas niet plaatsvinden op 20 juni. In plaats daarvan zullen de titels op de officiële RSD 2020 lijst verspreid uitgebracht worden over drie RSD ‘Drop’ data:
zaterdag 29 augustus, zaterdag 26 september en zaterdag 24 oktober.

Een nieuwe versie van de lijst van alle betreffende releases, verspreid over de drie data, zal op 1 juni bekend gemaakt worden. Updates hiervan kunnen vervolgens worden gevonden op deze site en via de social media van Record Store Day Nederland. We kunnen geen items reserveren maar je kan wel aangeven dat je iets graag wilt hebben, dan doen wij ons best het in de winkel te krijgen!

Uitgelichte nieuwe LP's

Fontaines

ALBUM VAN DE WEEK

Fontaines D.C. bracht het afgelopen jaar met Dogrel een van de beste debuutplaten uit, maar laat nu al weer van zich horen met nieuwe muziek. Het postpunk-gezelschap uit Dublin groeide in een mum van tijd uit tot boegbeelden in hun genre en gingen in september bijna aan de haal met de prestigieuze Mercury Prize. Het beloofde dan ook weer een uitermate druk jaar voor het vijftal te worden met optredens op onder andere Rock Werchter en Best Kept Secret. Helaas moesten de tourplannen voor even opgeborgen worden, maar de band lost wel op 31 juli hun nieuwe plaat A Hero’s Death. De verwachtingen voor nieuwe muziek liggen dan ook bijzonder hoog en met het kakelverse “A Hero’s Death” slaan ze de bal helemaal raak.

Duncan Laurence

Duncan Laurence - Worlds On Fire

Nadat zijn songfestival hit Arcade al op 7-inch vinyl was verschenen, ziet nu de eerste EP van Duncan Laurence het fysieke daglicht - nu op 10-inch. Hierop de eerste 3 singles (Arcade, Love Don’t Hate It en Someone Else) aangevuld met 2 nieuwe tracks. Het betreft een gelimiteerde uitgave.

Fiona Apple

Fiona Apple - Fetch The Bolt Cutters

Na een stilte van 8 jaar verscheen half april vrijwel uit het niets een nieuw album van Fiona Apple via de streaming media diensten. Het is een album dat vrijwel onmiddellijk werd onthaald met superlatieven (het kritische Pitchfork kwam binnen een paar uur zelfs met de perfecte tien op de proppen) en dat later dit jaar ongetwijfeld hoog gaat opduiken in de jaarlijstjes.

Seasick Steve

Seasick Steve - Love & Peace

Op ‘Love & Peace’ mengt Steve al zijn geliefde ingrediënten en levert hij een fris, nieuw album af. Het biedt een perfect tegengif tegen de moeilijke tijden waarin we vandaag leven. Het album zit vol hoop voor de toekomst en is een schitterende mix van boogie, blues, rock, americana en folk.

Indie Only

Indie Only

Indie Only releases zijn exclusieve releases die enkel verkrijgbaar zijn bij de onafhankelijke platenzaken. De winkels die jaarlijks mee doen aan Record Store Day, zijn de onafhankelijke platenzaken, the Independent Shops, in de (Engelstalige) volksmond ook wel ‘Indies’ genoemd. Daar horen wij bij en dus kan je bij ons terecht voor deze exclusieve releases. Het afgelopen jaar verschenen er door het jaar heen geregeld releases van artiesten die deze Indies wilden ondersteunen. En zo verschenen er exclusieve ‘Indie Only’ releases van artiesten als The National, Queens of the Stone Age, Liam Gallagher, Madonna en Beck.

Speciale releases, soms in een speciale kleur, soms met iets extra’s, soms als gehele oplage, die alleen verkrijgbaar zijn bij de onafhankelijke platenwinkels die ook mee doen aan Record Store Day. Zo is het het hele jaar door toch altijd een beetje Record Store Day!

EEN GREEP UIT DE VINYL AANBIEDINGEN

GALLAGHER

Liam Gallagher - As You Were

€16,95

Simon

Paul Simon & Art Garfunkel - The Early years

€16,95

Kamasi

Kamasi Washington - Harmony Of Difference

€10,95