Vinyl

RSD Drops

Record Store Day Drops

In 2020 is de wereld totaal veranderd. Om een plek te vinden in die nieuwe realiteit is ook Record Store Day aangepast. Het wereldwijde evenement voor de platenzaken zal daarom helaas niet plaatsvinden op 20 juni. In plaats daarvan zullen de titels op de officiële RSD 2020 lijst verspreid uitgebracht worden over drie RSD ‘Drop’ data:
zaterdag 29 augustus, zaterdag 26 september en zaterdag 24 oktober.

Een nieuwe versie van de lijst van alle betreffende releases, verspreid over de drie data, zal op 1 juni bekend gemaakt worden. Updates hiervan kunnen vervolgens worden gevonden op deze site en via de social media van Record Store Day Nederland. We kunnen geen items reserveren maar je kan wel aangeven dat je iets graag wilt hebben, dan doen wij ons best het in de winkel te krijgen!

Uitgelichte nieuwe LP's

Danny Vera

Danny Vera - Hold On To Let Go 7''

Als gevolg van de Corona-maatregelen besloot Danny Vera thuis een studio op te zetten. Alleen voor een microfoon met akoestische gitaar nam hij zichzelf op. Hold On To Let Go is één van de resultaten daarvan. In zijn eenvoud behoort dit liedje tot een van de hoogtepunten uit zijn oeuvre. Daarom nu alvast op single. Later zal het nog eens verschijnen op de EP The New Black and White Pt. 4 - Home Recordings.

7 inch: € 7,95

Khruangbin

Khruangbin - Mordechai

Rekenen we de dubversie van hun tweede album Con todo el mundo (2018) en het eerder dit jaar met soulzanger Leon Bridges gemaakte Texas Sun even niet mee, dan is Mordechai het derde album van Khruangbin, het Texaanse trio met de Thaise naam en de al even exotisch klinkende sound.

Khruangbin klinkt zomers, zwoel en luchtig op een album vol fraaie details die zich langzaam prijsgeven.

LP: €25,95

Barry Hay

Barry Hay ft JB Meijers - Artone Sessions 10''

Unieke live sessie van Barry Hay, JB Meijers en band direct-to-disc opgenomen in de Artone Studio in Haarlem. Met nummers als “It’s Not For You”, “Black Star”, “I’m On Fire” and “Blue Bayou” featuring Danny Vera.

Exclusief uitgebracht tijdens Love Your Local Record Store. Er zijn er nog een aantal dus wees er snel bij! 

10'': €16,95

Indie Only

Indie Only

Indie Only releases zijn exclusieve releases die enkel verkrijgbaar zijn bij de onafhankelijke platenzaken. De winkels die jaarlijks mee doen aan Record Store Day, zijn de onafhankelijke platenzaken, the Independent Shops, in de (Engelstalige) volksmond ook wel ‘Indies’ genoemd. Daar horen wij bij en dus kan je bij ons terecht voor deze exclusieve releases. Het afgelopen jaar verschenen er door het jaar heen geregeld releases van artiesten die deze Indies wilden ondersteunen. En zo verschenen er exclusieve ‘Indie Only’ releases van artiesten als The National, Queens of the Stone Age, Liam Gallagher, Madonna en Beck.

Speciale releases, soms in een speciale kleur, soms met iets extra’s, soms als gehele oplage, die alleen verkrijgbaar zijn bij de onafhankelijke platenwinkels die ook mee doen aan Record Store Day. Zo is het het hele jaar door toch altijd een beetje Record Store Day!

EEN GREEP UIT DE VINYL AANBIEDINGEN

GALLAGHER

Liam Gallagher - As You Were

€16,95

Simon

Paul Simon & Art Garfunkel - The Early years

€16,95

Kamasi

Kamasi Washington - Harmony Of Difference

€10,95