Vinyl

RSD Drops

Record Store Day Drops

In 2020 is de wereld totaal veranderd. Om een plek te vinden in die nieuwe realiteit is ook Record Store Day aangepast. Het wereldwijde evenement voor de platenzaken zal daarom helaas niet plaatsvinden op 20 juni. In plaats daarvan zullen de titels op de officiële RSD 2020 lijst verspreid uitgebracht worden over drie RSD ‘Drop’ data:
zaterdag 29 augustus, zaterdag 26 september en zaterdag 24 oktober.

Een nieuwe versie van de lijst van alle betreffende releases, verspreid over de drie data, zal op 1 juni bekend gemaakt worden. Updates hiervan kunnen vervolgens worden gevonden op deze site en via de social media van Record Store Day Nederland. We kunnen geen items reserveren maar je kan wel aangeven dat je iets graag wilt hebben, dan doen wij ons best het in de winkel te krijgen!

Spinvis

ALBUM VAN DE WEEK: SPINVIS - 7.6.9.6

Het nieuwe album 7.6.9.6 kwam tot stand tijdens de isolatie van de lockdown, zonder invloed of hulp van buitenaf. Zelfs de mix deed de Jong zelf. Om het in zijn eigen woorden te zeggen: ‘Opeens was er niks meer wat hij niet kon / De man die zich verzon’. De Jong is een manusje-van-alles: hij ontwierp voor de gelegenheid ook een prentenboek waarin hij terugblikt op de afgelopen twintig jaar Spinvis. Het boek is te vinden bij de speciale uitgave van het album; een reden te meer om de plaat fysiek in huis te halen en niet alleen te streamen.

Eind augustus kregen we al een voorsmaakje uit 7.6.9.6. De Jong loste toen de ep Scherven van jou, met een greep uit de songs die nu ook op 7.6.9.6 prijken. De beste greep, dachten we na een eerste luisterbeurt, maar dat bleek te snel geoordeeld. Hoe meer je de plaat draait, hoe meer de liedjes je bekruipen, om je vervolgens dagenlang niet meer los te laten. Een ervan draagt de titel “Parel”, maar er staan er wel meer op die die naam waardig zijn.

EEN GREEP UIT DE VINYL AANBIEDINGEN

Bastille

Bastille - Doom Days

€17,95

Kiwanuka

Michael Kiwanuka - Out Loud!

€18,95

Lumineers

The Lumineers - The Lumineers

€17,95

Uitgelichte nieuwe LP's

Bears den

Bear's Den & Paul Frith - Fragments

€ 27,95

Jonsi

Jonsi - Shiver

€ 35,95

Roisin

Roisin Murphy - Roisin Machine

€ 35,95

Indie Only

Indie Only

Indie Only releases zijn exclusieve releases die enkel verkrijgbaar zijn bij de onafhankelijke platenzaken. De winkels die jaarlijks mee doen aan Record Store Day, zijn de onafhankelijke platenzaken, the Independent Shops, in de (Engelstalige) volksmond ook wel ‘Indies’ genoemd. Daar horen wij bij en dus kan je bij ons terecht voor deze exclusieve releases. Het afgelopen jaar verschenen er door het jaar heen geregeld releases van artiesten die deze Indies wilden ondersteunen. En zo verschenen er exclusieve ‘Indie Only’ releases van artiesten als The National, Queens of the Stone Age, Liam Gallagher, Madonna en Beck.

Speciale releases, soms in een speciale kleur, soms met iets extra’s, soms als gehele oplage, die alleen verkrijgbaar zijn bij de onafhankelijke platenwinkels die ook mee doen aan Record Store Day. Zo is het het hele jaar door toch altijd een beetje Record Store Day!