Expositie | Tim van Eenennaam – Papier-reliëfs

In Tim zijn werken speelt het licht de hoofdrol, het spel van licht en schaduw, de veranderende lichtval tijdens de dag. Tim is constant op zoek naar nieuwe vormen om in een wit vlak diepte te creëren door een werk op te bouwen in lagen of door patronen te vouwen. De structuur of de verwering van het papier leveren samen met het strakke snij- vouwwerk een fraai contrast op.

Na het volgen van de fotovakschool te Rotterdam en enige tijd als fotograaf gewerkt te hebben, ging Tim op zoek naar een andere kunstvorm, hij wilde meer met zijn handen werken en zoeken naar nieuwe technieken.

Zo’n 5 jaar geleden begon hij met het maken van kleine werken gevouwen en gestapeld papier.

Gefascineerd door de werken van o.a. Schoonhoven en Lewitt is hij gaan zoeken naar patronen en vormen om te spelen met licht en schaduw. Herhaling, ritme, willekeurigheid, sereen / rust zijn thema’s die veel naar voren komen in zijn werk.

De meest gebruikte techniek bestaat uit gevouwen patronen, maar de laatste tijd experimenteert hij ook met opgestapelde lagen: uitgesneden patronen gestapeld tussen glasplaten, deze creëren afstand tussen de vellen papier en zorgen voor het mooie schaduwspel tussen de lagen.

Informatie

Datum maandag 08 augustus 2022
maandag 05 september 2022
Tijd 09:30 - 18:00
Locatie de Drvkkery
Tim van Eenennaam