Fred tipt de 3 beste bordspellen van 2021

Onze spellenexpert Fred bracht dit jaar weer vele uren door achter de meest fantastische (bord)spellen. Met het einde van het jaar in zicht rest ons de vraag der vragen: welke 3 spellen waren het aller-allerbeste?

 

 

 

Bordspellen Middelburg Speciaalzaak Drvkkery

De beste bordspellen van 2021 volgens Fred!

My City Bordspel Middelburg Drvkkery Zeeland

1. My City

Een strategisch bouwspel dat je in korte tijd leert maar met elk spel verandert. In My City bouw je ieder je eigen stad. Als een mozaïek pas je de gebouwentegels in elkaar op je persoonlijke spelbord. De volgorde daarvan wordt bepaald door de trekstapel. Pas je alle stukken zo goed mogelijk op je bord, dan win je het spel.

Maar dan begint het pas, want het is een legacy-spel. De spelers plakken na elk spel nieuwe stickers op het spelbord. Zo verandert je spelbord per keer dat je het speelt. Ook de regels veranderen per spel mee. Zo kunnen je keuzes uit eerdere spellen je nog wel eens dwars zitten. In totaal 24 spellen zitten in gesloten enveloppen, je weet dus niet wat je te wachten staat.

My City is een toegankelijk legacy-spel. Vaak zijn het langdurige dure spellen die dit principe hanteren. Maar met 30 minuten per spel kan dit ook heel goed tussendoor. Wel is het leuk om het telkens met dezelfde mensen te spelen. Zo vorder je samen in het spel. Van de ontdekking van het land tot de industrialisering.

Op de achterkant van het spelbord staat een altijd speelbare variant. Dus ook na 24 spellen blijft het speelbaar.

Tranquility bordspel spel Drvkkery Middelburg Zeeland

2. Tranquility

Een rustgevend spel, hoe vaak kom je dat nog tegen? In Tranquility vaar je met je schip over spiegelglad water langs mooie vergezichten op weg naar een onbekend eiland.

Om daar te komen moet je samen met je medespelers de juiste kaarten neerleggen. Ze moeten in oplopende volgorde van begin tot eind komen te liggen.

Elke speler legt om beurten een kaart neer met een getal. Komt deze naast een andere kaart te liggen dan moet je het verschil van de getallen in kaarten afleggen. Je zult dus goed moeten plannen om genoeg kaarten over te houden om de reis te voltooien. Maar ... tijdens het spel mag er niet overlegd worden!

Je zult dus in rust en stilte de reis moeten maken. Is de reis voltooid voordat de kaarten op zijn, dan heb je het spel gewonnen.

Tranquility is een prachtig uitgegeven coöperatief spel. Met een korte speelduur en je leert het snel. Een aanrader voor liefhebbers van The mind en The game!

Micro Macro Crime City Bordspel Drvkkery Middelburg Zeeland

3. Micro Macro Crime City

In dit spel speur je naar clues om 16 misdaden op te lossen. Dit doe je op de enorme kaart van ruim een meter breed. Hierop staat de stad met alle bewoners afgebeeld. Aan de hand van de vragen, puzzel, zoek en deduceer je de oplossing bij elkaar. Volg de criminelen door de hele stad en kom tot de juiste oplossing.

Een bijzonder, vernieuwend spelconcept. Speel een raadsel per keer als filler game of meerdere achter elkaar voor een hele avond speurplezier.
Terechte winnaar van speelgoed van het jaar.

Het vervolg (full house) is ook beschikbaar met de raadsels overzichtelijk op geschikte leeftijd gesorteerd.