Het licht in de stad

Inge Schilperoord | 2022 | Zachte kaft | Nederlands
Leverbaar
Leverbaar
€ 22,50

Beschrijving

'Met haar precieze vertelstijl trekt Inge Schilperoord de lezer de denkwereld van een zoekende tiener binnen. Een roman om wakker van te liggen.' Gerda Blees

'Inge Schilperoord heeft een akelig talent om zich in lastige mensen te verdiepen. Een razend knap werk.' Adriaan van Dis

Wanneer de zestienjarige Sophie door een ongeval haar vader verliest, is ze eenzamer dan ooit. Urenlang doolt ze door de grote stad op zoek naar antwoorden. Haar vader verdedigde als strafrechtadvocaat jonge moslimextremisten. Hun geweld, zei hij, heeft niets te maken met hun religie. Maar waarmee dan wel?
In een poging dichter bij hem te komen stort Sophie zich op een werkstuk over jihadisme. Ook raakt ze bevriend met haar Afghaanse en islamitische klasgenote Zala. Betoverd door de geheimzinnige schoonheid van Zala's geloof, doet het steeds meer pijn dat er voor haar geen God is. Sophies zoektocht naar waar ze thuishoort maakt dat ze niet alleen haar vader, maar ook zichzelf in een ander daglicht gaat zien. Met wie voelt ze zich het meest verwant? Met Zala, of toch met Isra, haar vaders ex-cliënte die zich aansloot bij IS?
In haar tweede roman neemt Inge Schilperoord de lezer mee in een wereld die voor velen onbekend is. Op basis van jarenlange research naar jihadisme onder Nederlandse jongeren, de belevingswereld van de bekeerling en vanuit haar werk als psycholoog met verdachten op de Terroristen Afdeling van de gevangenis, slaagt ze erin om net als in haar internationaal bejubelde debuut Muidhond fascinerend dicht onder de huid van een niet-alledaags personage te kruipen.

Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) Inge Schilperoord
Uitgeverij Park Uitgevers
Bindwijze / format Zachte kaft
Verschenen op 04-10-2022
ISBN / EAN 9789463810692
Taal Nederlands
Gewicht 261 g
Hoogte 200 mm
Breedte 136 mm
Dikte 21 mm