Interview met Simone van der Vlugt over roman Bloedlijn

Op donderdag 25 april wordt schrijver Simone van der Vlugt geïnterviewd door lokale historica Marjolijn van Leeuwen over haar nieuw roman 'Bloedlijn' in ZB Middelburg. 'Bloedlijn' gaat over machtsstrijd en onmogelijke liefde in een familie-epos met Koning Willem en Floris V in het Nederland van de 13e eeuw. Een gedeelte speelt zich af in Middelburg. Simones boeken zijn die avond ook te koop en kunnen gesigneerd worden onder het genot van een drankje. De inloop is 19.30 uur.

Informatie

Datum donderdag 25 april 2024
Tijd 20:00 - 22:00
Locatie ZB Middelburg
  Reserveer hier een ticket
ZB
ZB Middelburg
Simone van der Vlugt

Over Simone van der Vlugt

Simone van der Vlugt (1966) is een van Nederlands grootste schrijfsters van romans, thrillers en jeugdboeken. Ze ontving diverse prijzen, waaronder de NS Publieksprijs. Er zijn ruim drie miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. Ook in het buitenland is haar werk zeer succesvol; het is in zestien talen verschenen. IN 2020 kreeg Simone van der Vlugt de koninklijke onderscheiding Officier in de Orde van Oranje Nassau.

Foto: Wim van der Vlugt

Bloedlijn

Over Bloedlijn

Wanneer Alkmaar voor de zoveelste keer wordt aangevallen probeert Katelijne haar brouwerij koste wat kost te beschermen tegen het brute geweld van de West-Friezen. Ze hoopt dat haar geheime liefde, koning Willem II, haar woonplaats kan helpen door Alkmaar stadsrechten te schenken. Ze ziet zich echter voor een heel ander probleem gesteld wanneer ze van hem in verwachting blijkt te zijn… Koning Willem is verwikkeld in een machtsstrijd met West-Friesland en hij doet er alles aan om dat opstandige volk aan zich te onderwerpen. Ondertussen wordt hij vader van twee zoons: de wettige Floris en de bastaard Alard. Na Willems dood ziet Floris zich genoodzaakt het werk van zijn vader af te maken, en snakt Alard naar erkenning van de grafelijke familie. Als de twee jongemannen door het noodlot samengebracht worden, bundelen ze hun krachten om de strijd met hun vijanden aan te gaan en de familie-eer te redden.

Met Bloedlijn schreef Simone van der Vlugt een prachtig verhaal over macht, liefde en familiebanden. Als geen ander weet ze de levens van de hoogste kringen en die van het gewone volk beeldend te beschrijven. De middeleeuwen komen zo dichterbij dan ooit.

 

Bloedlijn
Simone van der Vlugt
Rode sneeuw in december
Simone van der Vlugt
Nachtblauw
Simone van der Vlugt
Het schaduwspel
Simone van der Vlugt
Schilderslief
Simone van der Vlugt
De lege stad
historische roman
Simone van der Vlugt
Jacoba, Dochter van Holland
Simone van der Vlugt
De doorbraak
Simone van der Vlugt
De zonde waard
Simone van der Vlugt