Kinderboekenweek

kbw

De kinderboekenweek "Bij mij thuis" staat voor de deur. Thuis betekent voor iedereen iets anders en bestaat in veel verschillende vormen. We gaan er alles aan doen om iedereen zich thuis te laten voelen in de Drvkkery. 

Alle activiteiten hebben we hieronder op een rijtje gezet. Daarnaast zijn er een aantal "besloten" activiteiten dus kan het zomaar zijn dat je tij dens een winkelbezoek de burgemeester hoort voorlezen of een schrijver tegen het lijf loopt.

Activiteiten

verhalen koffer verteller

De laatste keer Middelburg Vertelt

Vrijdag 6 oktober 15:30 uur

Vrijdag 6 oktober komt de verhalen vertellende marskramer voor de laatste keer met zijn koffer naar de winkel om een spannend verhaal te vertellen. Kom je luisteren? Hij is er om 15.30 uur.

Sanne roosenboom

Sanne Rooseboom in de winkel

Zaterdag 7 oktober 11.30 uur
Ze debuteerde met de Humeurige sprookjes van Jippie, ze is de schepper van het ministerie van Oplossingen. Die serie heeft inmiddels al zes delen, en vorig jaar schreef zij het prachtige verhaal van Mot en de Metaalvissers. Dit jaar was aan haar de eer om het kinderboekenweekgeschenk te schrijven.
Wij zijn trots dat wij haar in de winkel mogen ontvangen: Sanne Rooseboom. Ze is er om half 12 om voor te lezen en na afloop zal ze signeren, dus zorg dat je je kinderboekenweekgeschenk bij de hand hebt!

Penny

Muziek van Penny

Zaterdag 7 oktober 15.30 uur

Iedereen heeft ze wel in huis, de sprookjes van Andersen. De band Penny laat zich bij het maken van hun muziek door die sprookjes inspireren. Zaterdagmiddag vanaf 15.30 uur komen ze spelen op de muziekafdeling. Sprookjesmuziek in de boekwinkel, dat maak je niet vaak mee! 

superduper sunday

Super Duper Sunday

Zondag 8 oktober 13.00-17.00 uur

Zoals jullie van ons gewend zijn staat op de eerste zondag van de kinderboekenweek de winkel helemaal bol van de activiteiten!
Om 13.00 uur opent het Middelburgs muziekkorps het feest. Onder leiding van dirigent Jelle Proost en met de musicerende voorleeskampioen van vorig jaar: Guus. Hij zal natuurlijk ook een stukje voorlezen. 
Om 14.30 uur treden ze nog een keer op.
Gedurende de hele dag kan er geknutseld worden met JuttiFrutti. Bij haar kunnen alle kinderen, jong en oud, hun eigen tekst knutselen. 
Verder is er een Schminkhoek, inclusief glittertattoos en heel de middag verse popcorn. 
In alle hoeken van de winkel zijn spelletjes te vinden die je kan spelen en misschien gaat er ook nog wel iemand spontaan voorlezen
Speciaal voor deze dag heeft de Brasserie hele huiselijke cupcakes!
Kortom, het wordt een groot gezellig huisfeest deze zondag, zorg dat je er bij bent!

 

Danisha

De Voorleeskampioen leest voor

Woensdag 11 oktober 15.00 uur

Voor het tweede jaar op rij komt de Nationale voorleeskampioen uit Middelburg! Na Guus in 2022 is dit jaar Danischa de beste voorlezer van Nederland. Wat boffen wij dat zij woensdagmiddag bij ons wil komen voorlezen! Ze heeft zelf een verhaal uitgekozen, komen jullie naar haar luisteren?

sanne roosenboom ravi

Kinderboekenweekgeschenk

Sanne Rooseboom heeft dit jaar het Kinderboekenweekgeschenk geschreven, met illustraties van Sophie Pluim

Ravi en de laatste magie
In de flat waar Ravi met haar moeder en broertje woont is een gasfornuis ontploft, waardoor iedereen tijdelijk weg moet. De gemeente vindt een plekje in een tehuis voor oude mensen. Niet zomaar oude mensen, maar gepensioneerde tovenaars. Door de komst van het gezin gaat er iets mis. De machtigste tovenaar kan de hele stad veranderen in een ellendig slagveld met ziektes en ratten. Ravi moet hem stoppen. Lukt dat? En gaat ze zich ooit weer ergens écht thuis voelen?

Tijdens de Kinderboekenweek van 4 tot en met 15 oktober krijg je het Kinderboekenweekgeschenk gratis bij aankoop van € 13,50 aan kinderboeken. 

schrijfactie

Schrijfactie

In het thema van de Kinderboekenweek hebben we een schrijfactie georganiseerd. We nodigen iedereen van 4 tot 12 jaar uit om iets te schrijven wat er in je op komt als je denkt aan "Bij mij thuis". Het hoeft niet echt over jouw huis te gaan, je mag je fantasie de vrije loop laten. 

Deelnameformulieren kun je ophalen in de winkel, downloaden en misschien doen jullie wel mee met de klas (alle scholen hebben het formulier gekregen).

Inleveren kan tot en met woensdag 11 oktober in de speciale bus op de kinderboekenafdeling. We kijken uit naar jullie schrijfsels.

Zaterdag 14 oktober
Prijsuitreiking
11.00 uur

De schrijvers van de inzendingen waar wij het meest van onder de indruk zijn mogen dan komen voorlezen en worden beloond