Lezing 'De vele gezichten van dementie' door Dr. Harro Seelaar

Van 3 mei tot en met 20 mei worden bijna 200 werken getoond van kunstenaar Caroline van der Vegt in de Oostkerk en bij SmithArt. Ook worden de werken door het Haagse Venduehuis geveild. De opbrengst van deze veiling komt geheel ten goede aan het Alzheimercentrum Amsterdam en Alzheimercentrum Erasmus MC voor meer onderzoek naar Alzheimer.

Naar aanleiding van de tentoonstelling zal neuroloog Dr. Harro Seelaar vrijdag 19 april om 16:00 uur de lezing 'De vele gezichten van dementie' geven in de Drvkkery. Dick de Bruijn, de man van Caroline zal als gastheer optreden.

Informatie

Datum vrijdag 19 april 2024
Tijd 16:00 - 18:00
Locatie Boekhandel de Drvkkery
Prijs Gratis entree
  Reserveer hier een ticket
tentoonstelling
Caroline van der Vegt Collectie
Harro seelaar

Over Dr. Harro Seelaar

Dr. Harro Seelaar is sinds 2020 als neuroloog werkzaam in het Erasmus MC en bij het Alzheimercentrum Erasmus MC. Hij richt zich op patiënten met cognitieve stoornissen en ziet vooral patiënten met ziekte van Alzheimer, Frontotemporale dementie (FTD) en primair progressieve afasie (PPA). Naast zijn werkzaamheden in de patiëntenzorg doet hij ook wetenschappelijk onderzoek naar dementie op jonge leeftijd met als doel beter de begrijpen hoe dementie ontstaat en om in een vroeg stadium een juiste diagnose te stellen.

Caroline

Over Caroline van der Vegt

Caroline van der Vegt ( 1940 Maartensdijk - 2021 Middelburg ) was een beeldend kunstenaar die een omvangrijk oeuvre heeft nagelaten. In bijna al het werk van Caroline van der Vegt komen wezens voor. Ze doen denken aan mensen maar zijn nooit naturalistisch verbeeld. Je ziet een romp en een hoofd, voeten en handen, hoewel die ook wel ontbreken. Zowel de beelden als de wijze waarop ze zijn gecreëerd, maken duidelijk dat het hier niet een reële, tastbare wereld betreft. Van der Vegt roept een geestelijke wereld op. Het zijn droomwerelden, visioenen wellicht, geïnspireerd door ervaringen in het bestaan, in het hier en nu.   

Tentoonstelling 'Vergeet het vergeten niet' | Caroline van der Vegt

Vergeet het vergeten niet | Caroline van der Vegt
Vergeet het vergeten niet | Caroline van der Vegt