Lezing Maaike Meijer - Aan man en vrouw voorbij

Op donderdag 11 november 2021 om 19.00 organiseert LHBT Netwerk Zeeland de lezing Aan man en vrouw voorbij met Maaike Meijer. De lezing vindt om 19.00 uur plaats in de Drvkkery. Er geldt gratis toegang op aanmelding. Dit kan in de Drvkkery of via de online ticketverkoop.  

** Wij volgen de dan geldende regels m.b.t. het coronatoegangsbewijs **

Over Aan man en vrouw voorbij

Er zijn steeds meer mannen en vrouwen, jongens en meisjes die zich beklemd voelen in de tweedeling. Ze kiezen voor een plek ertussenin: als travestiet, als transgender, als non-binair.

De lezing gaat over deze wijdvertakte beweging. Maaike Meijer laat de meest voorkomende uitingsvormen ervan zien en gaat in op de grote persoonlijke en maatschappelijke betekenis ervan. Zij vertelt over haar eigen ervaringen als ‘tussenwezen’ en duikt in de geschiedenis van de ‘androgynie’. Zij stelt vragen bij de hedendaagse operatie-industrie. De wachttijden in de transgender klinieken lopen op, maar hoe bevrijdend zijn operaties eigenlijk?

Over Maaike Meijer

Maaike Meijer is emeritus hoogleraar genderstudies van de Universiteit van Maastricht. In 1997 werd zij benoemd op de (bijzondere) Opzijleerstoel in Maastricht. De leeropdracht was ‘Gender, representatie en macht’.

Nu woont ze in Amsterdam en is actief als schrijver, onderzoeker en spreker. Ze heeft naast boeken ook biografieën, van onder andere M. Vasalis en van F. Harmsen van Beek geschreven. 

Haar deskundigheid ligt op het gebied van gender, neerlandistiek, poëzie en lied, feminisme en cultuurgeschiedenis.

Over LHBT Netwerk Zeeland

Er zijn verschillende organisaties, vrijwilligers en professionals die zich inzetten om de belangen van LHBT’s in Zeeland te behartigen en de acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI) in onze samenleving te vergroten. LHBT Netwerk Zeeland bundelt deze krachten en zet zich in voor de versterking van deze organisaties en personen.

Reserveren

Bestel een vrijkaartje in de Drvkkery of via de online ticketverkoop

Informatie

Datum donderdag 11 november 2021
Tijd 19:00 - 20:30
Locatie De Drvkkery
Prijs Gratis | Reserveren verplicht
  Bestel een vrijkaartje
Maaike Meijer