Muziek in de Brasserie: Sunshine Cleaners

Sjef Hermans (o.a. Champagne Charlie), Jaqcueline Heijmans en Geert de Heer treden op zaterdag 23 november om 15.30 uur op in de Brasserie met de formatie Sunshine Cleaners. 

De naam van dit trio is geïnspireerd door de film 'Sunshine Cleaning'. Daarin beginnen twee zussen een gelijknamig schoonmaakbedrijfje, dat is gespecialiseerd in het opruimen van plaatsen delict en andere onheilsplekken. Sunshine Cleaners doen in wezen hetzelfde, maar dan op muzikaal gebied. Hun repertoire bestaat uit murder ballads, crime songs en verhalende liedjes over soldaten die niet terugkeren van het front, onbeantwoorde liefde, gebroken harten, eenzaamheid, ouder worden, heimwee, dromen die nooit uitkomen en andere droefenis.

Jacqueline Heijmans (zang) en de van Champagne Charlie bekende Sjef Hermans (zang/gitaar) laten zich inspireren door een reeks singer songwriters die het aandurven om in songs ook hun donkere kant te tonen. Ook halen ze regelmatig materiaal uit The American Folk Anthology van onder het stof en poetsen die vervolgens keurig op. Zo gaan die liedjes, die vaak tijdloos zijn en soms zo schrijnend als het leven zelf, weer een beetje stralen. Al was het maar door de muzikale inkleuring van multi-instrumentalist Geert de Heer (Champagne Charlie).

Inmiddels hebben ze een project rond de muziek van Blaze Foley en Townes van Zandt "Sad Songs For Us To Bear" opgezet en in april verscheen hun eerste album "Silent Voices" met liedjes die zijn geïnspireerd door de gevangenisgedichten van Dietrich Bonhoeffer, de Duitse theoloog die betrokken was bij de voorbereiding van een aanslag op Hitler. Hij werd daarom in 1945, twee weken voor de bevrijding, door de Nazi's opgehangen. Dit debuutalbum krijgt prachtige recensies, zowel in binnen- als buitenland. Inmiddels werkt het trio aan een tweede album.

Informatie

Datum zaterdag 23 november 2019
Tijd 15:30 - 16:30
Locatie Brasserie
Prijs Gratis entree
Sunshine Cleaners