Oek de Jong & Douwe Eisenga

Auteur Oek de Jong en componist/pianist Douwe Eisenga zijn op vrijdag 24 september om 20.00 uur te gast in de Oostkerk voor een avondvullend programma met interviewer Karin van As. Aan de hand van geprojecteerde beelden gaat Oek de Jong met Karin van As in gesprek over zijn nieuwe boek De magie van het beeld. Douwe Eisenga spreekt met van As over zijn nieuwe album OPEN - en zal hier stukken van ten gehore brengen. Tickets à €15,- zijn te koop in de Drvkkery en via de online ticketverkoop.

* Corona-toegangsbewijs *

Dit evenement wordt georganiseerd met inachtneming van alle actuele maatregelen vanuit de overheid i.v.m. Covid-19. Momenteel geldt: bezoekers ouder dan 12 jaar hebben naast hun ticket een identiteitsbewijs en coronatoegangsbewijs nodig (volledige vaccinatie, negatieve sneltestuitslag of herstelbewijs).
U leest er hier meer over

De magie van het beeld

Oek de Jong kijkt naar kunst en zoekt het ongrijpbare, om het vervolgens voor ons allemaal onder te woorden te brengen. Negen jaar lang schreef Oek de Jong voor Museumtijdschrift over beeldende kunst, fotografie, film, architectuur en design. Hij koos steeds een kunstwerk en schreef er een mini-essay bij: persoonlijk, beeldend en in de heldere stijl die hem ook kenmerkt als romanschrijver.

In De Magie van het beeld beschouwt Oek de Jong onder meer een intieme ets van Rembrandt, de bekende foto van Marilyn Monroe op het luchtrooster van de metro, de Land Art van Richard Long en Hamish Fulton, de Hagia Sophia in Istanbul, foto’s van Nan Goldin, Koos Breukel, Weegee, Saul Leiter en Ad Windig, de ondergang van Jackson Pollock, Matisse en het licht, Picasso en de vrouwen, een schilderij van Co Westerik, Paris, Texas en cameraman Robby Müller, het sign system in de New Yorkse metro, het schokkende werk van Ronald Ophuis en de berg van Cézanne, die de schrijver in ijzige kou en een razende mistral beklom.

Oek de Jong

Oek de Jong is de schrijver van een oeuvre van romans, verhalen en essays. Zijn bekendste boeken zijn de romans Opwaaiende zomerjurken, Cirkel in het gras, Hokwerda’s kind, Pier en oceaan en Zwarte schuur

Douwe Eisenga

OPEN, het nieuwe album van Douwe Eisenga dat eind september verscheen, is geschreven en opgenomen in de lange maanden waarin de wereld op slot zat. Een album dat zich kenmerkt zich door verstilling. Door een noodgedwongen pas op de plaats. Door ruimte en verdieping. Misschien zorgt die rust er wel voor dat je beter luistert. Dat je minder snel met een oordeel komt, dat je luistert met een open oor, een open houding.

Douwe Eisenga schrijft eerlijke, down to earth muziek. Vaak ingetogen en sober met een grote, stille kracht: de onderhuidse melodieën kerven zich in de ziel van de luisteraar. De laatste twintig jaar krijgt zijn muziek wereldwijde aandacht. Hij werkt o.a. met de Britse schrijver David Mitchell, de Amerikaanse choreografe Claudia Schreier en het Russische Moscow Contemporary Music Ensemble. Dichter bij huis schrijft hij muziek voor harpiste Lavinia Meijer, pianist Jeroen van Veen, Cello Octet Amsterdam, Slagwerk Den Haag en vele anderen.

Informatie

Datum vrijdag 24 september 2021
Tijd 20:00 - 22:30
Locatie Oostkerk
Prijs € 15,-
  Bestel tickets
Hero_OekenDouwe

Boeken van Oek de Jong

Hokwerda's kind
Oek de Jong
De onbeweeglijke
Oek de Jong
Zwarte schuur
Oek de Jong
Pier en oceaan
roman
Oek de Jong
De wonderen van de heilbot
dagboek 1997-2002
Oek de Jong