Literaire avond met Parham Rahimzadeh

Op woensdag 23 november van 19.00 – 21.00 is auteur Parham Rahimzadeh te gast in de Drukkery in Middelburg. Deze activiteit is onderdeel van de Literaire Tocht die jaarlijks wordt georganiseerd door ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB) en onderdeel uitmaakt van het provinciale samenwerkingsverband Four Freedoms door het jaar heen (FFDHJH).

Tijdens de Literaire Tocht wordt op een aansprekende manier aandacht geschonken aan thema’s als vrijheid, verdraagzaamheid, discriminatie en cross-culturele verscheidenheid. De auteur schrijft hierover een verhaal voor jongeren vanuit een niet-westers perspectief. Alle deelnemers ontvangen na afloop van de avond een exemplaar hiervan.

Parham draagt voor uit eigen werk en gaat met studenten in gesprek over vrijheid, cross-culturele verscheidenheid, kansenongelijkheid en discriminatie.

Over Parham Rahimzadeh

Parham Rahimzadeh werd in 1990 geboren in de woestijn van Ahwaz, Iran, groeide op in de betonnen jungle van Schiedam en Rotterdam en strandde in Amsterdam vanwege de liefde. Hij was baby-asielzoeker, straatschoffie, student, ondernemer en fiscalist, maar met Arab ontpopt hij zich tot de meesterlijke verteller van verhalen die hij altijd al wilde zijn.

In het rauwe, ontroerende debuut van Parham Rahimzadeh, over een vwo-leerling die in drugs handelt om voor zijn depressieve vader te kunnen zorgen. Met Arab kruip je in de psyche van een jongen die omringd is door criminaliteit maar eruit wil komen als volwassen mens. Bassam is een Nederlander en Arabische Iraniër die maar één ding wil: de vrijheid om zijn eigen, goede keuzes te kunnen maken, zelfs, en misschien zelfs juist, als zijn omgeving het daar niet mee eens is.

De Literaire Tocht maakt deel uit van Four Freedoms door het jaar heen en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland. Meer informatie? Ga naar fourfreedoms.nl

Informatie

Datum woensdag 23 november 2022
Tijd 19:00 - 21:00
Locatie de Drvkkery
Prijs 2,50
  tickets
fourfreedoms