Poëzieweek 2023: Vriendschap

Poezie week 2023

Poëzieweek 2023: Vriendschap

Van 26 januari t/m 1 februari 2023 is het weer Poëzieweek met dit jaar als thema: Vriendschap: vrienden steunen, lachen, luisteren, beleven, inspireren. Vrienden zijn een essentieel deel van wie we zijn en worden. Ook poëzie kan je vriend zijn. Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt. 

Poëzieweek 2023 viert de vriendschap in al zijn facetten: de vriendschap met de buren in de straat of met pennenvrienden ver weg, de vriendschap van lang geleden of van vorige week op een zonnig terras. De vriendschap tussen oud en jong en met alle kleuren van de regenboog.
Poëzie maakt belangrijke momenten tastbaar en alledaagse momenten kostbaar.

Poëzieweek 2023 geschenk

Dit jaar is het de eer aan Hester Knibbe en Miriam Van hee om het Poëziegeschenk van 2023 te schrijven. Het boekje genaamd: Er staat te gebeuren krijg je van donderdag 26 januari 2023 t/m woensdag 1 februari 2023 cadeau in de winkel.

Virus Grafiek

Zaterdag 28 januari

Zaterdag 28 januari staat de winkel volledig in het thema van de Poëzieweek. Er worden meerdere workshops en muzikale optredens georganiseerd:

  • Poëzie workshop door LetterVers
    Tijdens de workshop leert u door inspirerende opdrachten, onder andere associëren, op ideeën, woorden en zinnen te komen die u kunt gebruiken om uw gedicht te maken. Bij het schrijven van uw gedicht krijgt u tips en eventueel individuele hulp. De workshop vind plaats om 11:00 uur en duurt rond de 1,5 uur.  Tickets: Klik hier
  • Workshop VirusGrafiek
    Met Virusgrafiek kun je aan de slag met een letterpers. Maak je eigen boekenlegger met een korte tekst of je naam. Door middel van hun degelpers print je een echte one-of-a-kind boekenlegger. De workshop vind plaats vanaf 14:00 uur, en heeft een vrije inloop.
Hoed en de rand

Muziek in de Brasserie: Hoed en de Rand

Op zaterdag 28 januari van 15:30 uur tot 16:30 uur kunt u in de Brasserie ook genieten van een liveoptreden van het duo Hoed en de RandDe mannen van Hoed en de Rand zijn gek op poëzie. Hun eigen teksten zijn dan ook vaak poëtisch. Daarnaast zingen ze door hen op muziek gezette teksten van een aantal meer of minder bekende dichters. Zo wordt een gedicht een soort liedje.
Met die liedjes en gedichten maakt Hoed en de Rand programma’s, meestal rond een bepaald thema. In verbindende teksten leveren Peter en Jelle commentaar op de poëzie, ze leggen uit wat ze mooi vinden, waardoor ze ontroerd worden, waar ze om moeten lachen. Ze vertellen hoe ze van het ene gedicht op het andere komen. Daarbij zijn soms heel klassieke gedichten, maar ook gedichten die veel minder bekend zijn. Regelmatig zingen ze tussen die gedichten door eigen teksten of spelen ze een programma dat grotendeels uit eigen liedje bestaat.

Dit optreden is gratis te bezoeken.