Record Store day 2024

red

Record Store day 202

Pak je agenda erbij en omcirkel 20 April 2024 met een dikke stift! Record Store day komt er weer aan! Een dag vol muziek, van exclusieve releases van nationale en internationale artiesten tot verrassende instores in winkels door het hele land.

De releases zijn op dit moment nog een verrassing.
Zodra de lijst bekend is kun je aan ons verzoeken doorgeven. (Let op: reserveren is niet mogelijk)

De lijst is bekend

De Record Store Day release lijst van 2024 is bekend! Van speciale uitgaves van The Cure, Golden Earring, David Bowie, The Stones tot Pearl Jam en the Weeknd, en van Andre van Duin tot Marco Schuitmaker.

Alle prachtige releases zijn terug te vinden op de site van Record Store Day. Het is niet mogelijk een plaat te reserveren. Wil je een plaat tippen, of wil je zeker zijn dat we jouw favoriete artiest niet over het hoofd zien? Laat het ons weten! 

Within Temptation is dit jaar de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day. Speciaal voor deze gelegenheid verschijnt er een exclusieve EP die op deze dag gratis en exclusief verkrijgbaar is voor de eerste 6.000 RSD klanten. Op deze EP staan vier akoestische songs die live zijn opgenomen in het bijzijn van ruim vijftig platenzaak eigenaren.

Within Temptation behoeft eigenlijk geen introductie; de Nederlandse symfonische metalband is wereldwijd een van de succesvolste in het genre. De groep rond zangeres Sharon den Adel verkocht tot op heden liefst vier miljoen albums op vinyl en cd. De band is daarom al meer dan twintig jaar heel belangrijk voor de platenzaken. Within Temptation is daarmee de gedroomde RSD-ambassadeur.

De eerste klanten die op zaterdag 20 april een aankoop doen krijgen een EP van Within Temptation met vier akoestische songs gratis mee naar huis. Er verschijnen 5.000 exemplaren op 12 inch vinyl.
De vier akoestische songs werden op 29 januari live opgenomen in het bijzijn van vertegenwoordigers van ruim vijftig Nederlandse RSD-winkels. De unieke opnamen vonden plaats in de Artone Studio in Haarlem, gevestigd in Record Industry, een van de grootste vinylperserijen van Europa. De EP draagt de titel ’the Artone Sessions’.