Rendez-vous in Praag

Duco Hellema | 2023 | Zachte kaft | Nederlands
Niet op voorraad
Leverbaar
€ 21,99

Beschrijving

Amsterdam, maart 1948. De wederopbouw komt maar moeizaam op gang en het optimisme van vlak na de bevrijding is al lang verdwenen. Tevergeefs proberen Nederlandse troepen Indonesië weer onder controle te krijgen. In Tsjecho-Slowakije hebben de communisten de macht gegrepen. Een IJzeren Gordijn lijkt Europa in twee blokken te verdelen en de angst voor een nieuwe wereldoorlog groeit. Het zijn sombere tijden. Na zijn terugkeer uit de Verenigde Staten pakt advocaat Bob de Winter alles aan om zijn nieuwe praktijk draaiende te houden. Op een avond krijgt hij bezoek van een man die zegt voor de Buitenlandse Inlichtingendienst te werken. Of De Winter naar Praag zou willen reizen om met iemand contact te leggen. De Winter is even verbouwereerd. Waarom moeten ze hem hebben? Dit is toch helemaal geen advocatenwerk? Maar dan beseft hij om wie het gaat.
Duco Hellema is emeritus hoogleraar geschiedenis. Hij publiceerde verscheidene boeken over de Koude Oorlogsperiode, onder meer over de Hongaarse Revolutie, de oliecrisis en de jaren zeventig. Zijn meest recente boek, Dat hadden we nooit moeten doen, ging over de Partij van de Arbeid (met Margriet van Lith). Rendez-vous in Praag is zijn fictiedebuut.
‘Een fraaie historische thriller over het begin van de Koude Oorlog: spannend, intrigerend, en een prachtig tijdsbeeld van naoorlogs Amsterdam.’ Beatrice de Graaf
Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) Duco Hellema
Uitgeverij Prometheus, Uitgeverij
Bindwijze / format Zachte kaft
Verschenen op 28-04-2023
ISBN / EAN 9789044652635
Taal Nederlands
Gewicht 382 g
Hoogte 200 mm
Breedte 125 mm
Dikte 28 mm