Schrijversbezoek Jeroen Blankendaal

Op zaterdag 15 juni verwelkomen we schrijver en ondernemer Jeroen Blankendaal in onze winkel. Ter ere van zijn debuutwerk, 'Het mysterie van Haamstede', zal hij persoonlijk exemplaren signeren en kunnen bezoekers de kans krijgen om hem te ontmoeten. Het kinderboek biedt een spannend avontuur vol met feiten, dat zich afspeelt in het Zeeuwse Haamstede.

Informatie

Datum zaterdag 15 juni 2024
Tijd 14:00 - 15:00
Locatie Boekhandel de Drvkkery
Prijs Gratis entree
Jeroen
Jeroen Blankendaal

Over Blankendaal

Jeroen Blankendaal (1972) is jeugdboekenschrijver en ondernemer. Zijn debuut 'Het mysterie van Haamstede is enthousiast omarmd op Schouwen-Duiveland. De lezer in Jeroen is op tienjarige leeftijd wakker gemaakt door zijn meester Geert die heel spannend kon voorlezen. Hij gelooft dat er in elk kind een lezer verstopt zit en met zijn verhalen hoopt hij de fantasie van kinderen te prikkelen zodat ook zij de magie van een spannend boek ontdekken. Jeroen woont met zijn vrouw en twee honden (Evi en Nova) in een dorpje vlak buiten Utrecht.

boek

Over 'Het mysterie van Haamstede'

Als Sophia tijdens de zomervakantie door de Zeeuwse Meeuwenduinen loopt, ontdekt ze een bunker waarvan de deur op een kier staat. Samen met haar vrienden gaat ze op onderzoek uit. Als ze in het hart van de bunker zijn doorgedrongen, klinkt uit het donker een donderstem. Het blijkt een oude man te zijn, die zijn hele leven al zoekt naar een kunstschat die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog is verdwenen uit het slot van Haamstede. Sophia en haar vrienden ontdekken dat het oude slot eeuwenlang eigendom was van een steenrijke familie die kostbare kunst verzamelde. Na het overlijden van de laatste baron Van Haamstede waren alle meesterwerken weg en bleken de muren van het slot vol met vervalsingen te hangen. Was de baron een oplichter? Toch zijn er mensen in het dorp die denken dat de baron zijn schat ergens moet hebben verstopt. En zij zijn altijd blijven zoeken. Zonder succes. Tot deze zomer.