Boekpresentatie Marianne Thieme

Marianne Thieme geeft op zondag 1 december een lezing in de Kloveniersdoelen over haar nieuwe boek Groeiend verzet. Thieme is oud-fractievoorzitter in de Tweede Kamer voor de Partij voor de Dieren, jurist, dierenrechten- en milieuactivist en publicist.

Marianne Thieme is medeoprichter van de Partij voor de Dieren. Sinds de oprichting in 2002 was zij partijleider. In 2006 werd de eerste politieke partij voor de dieren ter wereld met twee zetels gekozen in de Tweede Kamer. Na dertien jaar leiding gegeven te hebben aan de Tweede Kamerfractie van de partij, nam Thieme in oktober dit jaar afscheid van de Tweede Kamer.

In Groeiend verzet doet Marianne Thieme verslag van de opkomst van het grootste ideologische exportproduct uit de Nederlandse politiek. De redenen om de partij op te richten; de overeenkomsten met de negentiende-eeuwse vrouwenrechtenbeweging en andere emancipatiebewegingen; hoe het is om als activist in het parlement een andere wijze van politiek te bedrijven en hoe je succesvol kunt zijn door vast te houden aan je idealen; en waarom zij ondanks felle tegenstand hoopvol is dat de nieuwe groene revolutie aanstaande is. Na de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen en het boek te laten signeren.  

Inloop:13.30 uur
Duur programma: 14.00 uur - 15.30 uur

Entree: gratis, uitsluitend op een aanmelding 
Tickets zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop, niet aan de deur

Informatie

Datum zondag 01 december 2019
Tijd 14:00 - 15:30
Locatie Kloveniersdoelen
Prijs Gratis entree, aanmelden verplicht
  Bestel een kaartje
Marianne Thieme