Wrexham

Ian Herbert | 2023 | Zachte kaft | Nederlands
Niet op voorraad
Dit boek verschijnt op 18-10-2023. U kunt het nu al vooruitbestellen.
€ 23,99

Beschrijving

In Wrexham vertelt Ian Herbert over de uitzonderlijke overname van Wrexham AFC door twee Hollywoodsterren en de opmerkelijke gebeurtenissen die daarop volgden.

In februari 2021 staat Wrexham, een industriestadje in het noordoosten van Wales, plotseling in het middelpunt van wereldwijde belangstelling. De kleine, oude, bijna failliete lokale voetbalclub krijgt twee nieuwe eigenaren. Ryan Reynolds, een van Hollywoods best verdienende acteurs, koopt heeft Wrexham AFC gekocht met Rob McElhenney, de bedenker en ster van Amerikaanse sitcom It's Always Sunny in Philadelphia. Twee jaar na de overname promoveert de club naar League Two. Het behalen van de Premier League is het uiteindelijke doel van Reynolds en McElhenney, zelfs als dat twintig jaar zou duren.

Aan de hand van interviews met supporters, filmkenners, ondernemers, politici en historici onderzoekt Ian Herbert in Wrexham hoe en waarom de overname tot stand kwam en ook wat deze betekende voor het industriestadje en Wales. De auteur had unieke toegang tot de spelers en leidinggevenden van de club en toont de pogingen van Wrexham AFC om op te klimmen. Bovendien geeft hij een levendig beeld van hoe het is om voor dit ‘Hollywood’-team te spelen en om te gaan met de bijbehorende druk en schijnwerpers.

Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) Ian Herbert
Uitgeverij Ambo/Anthos B.V.
Bindwijze / format Zachte kaft
Verschenen op 18-10-2023
ISBN / EAN 9789026365454
Taal Nederlands