Zadelpijn en ander damesleed

Liza van Sambeek | 2022 | Paperback / softback | Nederlands
Niet op voorraad
Leverbaar
€ 7,50

Beschrijving

Zeven eigenzinnige vrouwen van rond de vijftig gaan elk jaar een week fietsen in Frankrijk. Voor de meesten van hen ziet het leven er anders uit dan ze het zich hadden voorgesteld. Bij sommigen is dat te wijten aan de keuzen die ze zelf maakten, bij anderen heeft het noodlot toegeslagen. Zadelpijn en ander damesleed verhaalt op een komische en onthutsende wijze over vrouwen en over de soms wrange vruchten van de feministische en seksuele revolutie, en is een boek vol herkenning voor de hedendaagse babyboomer.
Achter de naam Liza van Sambeek gaat een schrijversduo schuil. Na hun debuut Zadelpijn en ander damesleed, dat door pers en publiek juichend werd ontvangen, verscheen het eveneens zeer succesvolle vervolgboek Het verwende nest. Van Sambeek schreef in 2022 solo de roman Broeinest.
Zadelpijn is succesvol verfilmd voor de televisie met onder anderen de topacteurs Monique van de Ven en Gijs Scholten van Aschat.
‘Alle emoties komen aan bod: liefde, haat, angst, afgunst en verdriet om verloren dromen. De vrouwen houden zich juist staande omdát ze een zekere leeftijd hebben bereikt. Het vlot geschreven boek ademt een sfeer van: laat je er niet onder krijgen.’ Elsevier
‘Het boek is heftig, hilarisch en ontroerend, en niet altijd vrouwvriendelijk. Dat maakt het confronterend voor een hele generatie.’ De Volkskrant
Lees meer Lees minder

Details product

Door (auteur) Liza van Sambeek
Uitgeverij Prometheus, Uitgeverij
Bindwijze / format Paperback / softback
Verschenen op 14-07-2022
ISBN / EAN 9789044652079
Taal Nederlands
Gewicht 284 g
Hoogte 201 mm
Breedte 126 mm
Dikte 22 mm