Video: Johan Francke en Wim van Gorsel over 'Aolles wier anders'

Vanaf donderdag 18 maart, 19.30 uur, is op onze website een videogesprek te bekijken tussen Johan Francke en Wim van Gorsel over het nieuw te verschijnen boek 'Aolles wier anders, Zeeland 1950 - 1975'. De video is onder meer terug te kijken op deze pagina.

Vooruitbestellen

Het boek Aolles wier anders is vanaf 19 maart leverbaar, maar u kunt het al vooruitbestellen via onze webshop.

Aolles wier anders

De maatschappelijke veranderingen die in de jaren 1950-1975 plaats grepen in de provincie Zeeland waren stormachtig. Het geïsoleerde eilandenrijk werd door het Deltaplan met dammen, bruggen en wegen zowel onderling als met Zuid-Holland en Brabant ontsloten. De regio ging mee in de vaart der volkeren. De belangrijke rol die landbouw en visserij in de Zeeuwse economie speelden werd geleidelijk overgenomen door industrie, toerisme en andere dienstverlening.

Aan de hand van meer dan honderd unieke en verrassende kleuren- en zwart-wit foto’s wordt teruggekeken naar belangrijke veranderingen in die jaren. Daarbij komen zeer verschillende onderwerpen aan bod, zoals de watersnood, het Deltaplan, landbouw en visserij, transport en verkeer, middenstand, industrie en nijverheid, feesten, sport, vrije tijd en jongeren. De foto’s in dit boek zijn grotendeels afkomstig uit Beeldbank Zeeland van ZB| Bibliotheek van Zeeland. Daarbij werd vooral geput uit het fotoarchief van de PZC, foto’s van Jacqueline Midavaine en diverse andere fotografen die dit tijdvak vastlegden.

Aolles wier anders is een uitgave van Uitgeverij WBooks in samenwerking met Beeldbank Zeeland van ZB| Bibliotheek van Zeeland.

(Achtergrondfoto uit de header: ZB| Beeldbank Zeeland, recordnr. FO089418)

Informatie

Datum donderdag 18 maart 2021
Tijd 19:30 - 20:00
Locatie Video
Prijs 0,00
Aolles wier anders - Zeeland 1950 - 1975 Johan Francke Wim van Gorssel

Bestel dit boek in de webshop (verschijningsdatum 19 maart)

Aolles wier anders
Zeeland 1950-1975
Wim van Gorsel