Zeeuwse Zondagen: Thijs Pepping

Zeeuwse Zondagen is een nieuwe vierdelige serie lezingen in de Kloveniersdoelen, georganiseerd door de stichtingen Triple Eye en A&P.
In de tweede editie bespreekt Thijs Pepping het thema: Hé Boomer, de generatiekloof is terug!

'Generatiekloof' is een oud begrip. In de 60-er jaren, de jeugdjaren van de baby-boomers, was daar ook sprake van. The Rolling Stones zongen het in 1964 al: 'Time is on My Side'. En nu staan de Boomers aan de andere kant van de tijdschaal. Hun tijd is over (of toch nog niet?).

Thijs Pepping studeerde aan de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht en nu werkt hij bij SogetiLabs als Trend Analist. Hij heeft een passie voor nieuwe technologie, psychologie en filosofie. Daarbij ziet hij vooral naar de relatie tussen technologie enerzijds en individuen, organisaties en de samenleving anderzijds.

Boomer wordt gebruikt door de jonge generatie als grappige opmerking om de generatiekloof van nu aan te duiden. ’Nu is het onze tijd, Boomers, houden jullie je mond, of pas je aan aan de nieuwe mentaliteit, ideeën en aan het andere denken over werk, politiek, de (neoliberale) economie, de digitale samenleving, winst en persoonlijke rijkdom’. Het begrip Boomer leeft, in december 2019 is het tot het woord van het jaar verkozen.

De Synthetische Generatie staat anders in het leven, dat is duidelijk, maar hoe? Wie zijn zij, de jongeren van 2020? Waar staan zij voor? En waar ligt de kloof tussen de Boomers (geb. 1945 - 1965) en de Millennials / Synthetische Generatie (geb. 1980 - 2000)?

Een groeiend aantal bedrijven ziet de nieuwe opstelling van jongeren ook en voelt de druk te veranderen (aldus het FD). Tijdens deze bijeenkomst wordt u dit inzicht gegeven en volgt er debat over de nieuwe Synthetische Generatie en de huidige generatiekloof. Hé Boomer, ben je wel Woke?

Entree: €14,- 
Organisator: Stichting Triple Eye, Stichting A&P i.s.m. de Drvkkery
Kaartverkoop: in de Drvkkery of via de online ticketverkoop

 

Vier lezingen

Fokke Obbema zo 19 jan 14:00    
Thijs Pepping zo 16 feb 14:00    
Onno Garschagen zo 15 mrt 14:00    
Joke Bacxk zo 19 apr 14:00    

Kijk voor meer informatie over Zeeuwse Zondagen ook op www.zeeuwsezondagen.nl

Informatie

Datum zondag 16 februari 2020
Tijd 14:00 - 15:30
Locatie Kloveniersdoelen
Prijs €14,-
  Bestel een kaartje
Zeeuwse Zondagen